Fiatal szülőként

2020.09.21. 08:30

Igény az intimitásra a szülés után

Közel ezer válaszadó többsége, 74 százaléka házas, egygyermekes, húszas éveiben járó édesanya, de jelentős mértékben képviseltette magát a harmincas korosztály is, ők a válaszadók 31 százalékát tették ki.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A válaszadók többségének, 53 százalékának pedig a gyermeke 1–3 év közötti volt. A TZMO Hungary által készített kutatásban a kérdések arra vonatkoztak, hogy milyen az intimitás a fiatal szülők között a szülést követően. A kutatásból kiderült, hogy a közhiedelemmel ellentétben a válaszadók közel 65 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a szülés után is kölcsönösen volt igény az intimitásra, és közel 70 százalékánál a hat hét elteltével meg is volt az első együttlét. Szinte alig fordult elő, hogy több mint 6 hónappal, netán 1 évvel a szülés után sem került sor összebújásra. A válaszok alapján megdőlt az a tévhit is, hogy a nőknek nincs igényük szülés után a szexre, mert közel 48 százaléknál kölcsönösen kezdeményeznek a felek, áll a kutatás eredményét közlő tájékoztatásban. Azt is megjegyzik: 42 százalékánál a pároknak a férfiak kezdeményeznek elsőként. A kutatás eredményeiből az is látszik, hogy nem kell az intimitástól teljesen elbúcsúzniuk a fiatal szülőknek a baba érkezése után, azonban az biztos, hogy a megváltozott körülmények miatt nagyobb ráfordítást igényel. A nyílt, őszinte kommunikáció és az igények összehangolása is feladat, állítják a kutatásban részt vevő párok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában