kutyás rend­őrök

2020.08.16. 13:30

Szinten tartó kutyakiképzést tartottak Putnokon

A helyi középiskolások is részt vehettek a programon, betekinthettek a kutyás rend­őrök életébe.

Marosréti Ervin

Forrás: ÉM

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság minden hónapban máshol tartja összevont, szinten tartó kutyakiképzését.

Iskolások is láthatták

Legutóbb a közelmúltban Putnokon jártak, az eseményen pedig a helyi középiskolás diákok is részt vettek, akik így betekintést nyerhettek a munka folyamatába. Az eseménnyel kapcsolatban Zentai György főtörzszászlós, kiképző kutyavezető elmondta: törvény írja elő ezeknek a kiképzéseknek az időpontját, jelenleg havi két alkalommal, hat-hat óra időtartamban végzik az ebekkel a szükséges feladatokat.

– Megyei szinten tíz kapitánysággal rendelkezünk, ezért évente legalább egy alkalommal igyekszünk mindenhová eljutni – jelentette ki Zentai György. – Ezúttal fegyelmező és őrző-védő gyakorlatokat hajtottak végre a kutyavezetők, a keresőkutyás kollégák kábítószerrel kapcsolatos feladatot kaptak, a nyomkövetők pedig értelemszerűen a saját területükön dolgoztak. Mivel ezeknek a kutyáknak nagyon fontos és felelősségteljes feladatuk van a nyomozások során, ezért a kiképzésükre is nagy figyelmet kell fordítanunk.

Bentlakásos oktatás

Zentai György hozzátette: három és fél–hat hónapos, bentlakásos oktatás során oktatják a rendőröket és hű társaikat is a Dunakeszin található központban. Ezalatt járőr, általános rendőrkutya, nyomkövető, kábítószer, valamint robbanóanyag keresőkutya kiképzése történik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában