Köszöntés

2020.07.02. 08:30

Villámcsődület Szikszó „doktor bácsijának” születésnapján

Generációk gyógyultak a város mindenki által szeretett gyermek­orvosának keze alatt. Őt köszöntötték.

Forrás: ÉM

Nem akármilyen meglepetéssel készültek Szikszón a város díszpolgárának, a mindenki által szeretett és tisztelt „doktor bácsijának”, dr. Ambrus Barnabásnak a 80. születésnapjára vasárnap délelőtt.

Meglepetés!

Az alkalom apropóján „villámcsődülettel” (flashmob) lepték meg a doktort a város főterén, aki több generációnak volt a gyermekorvosa Szikszón. Az ünnepelt nem számított az akcióra, így alaposan meglepődött, amikor az interneten szerveződött sokadalommal találta szembe magát.

Az ünnepeltet Sváb Antal polgármester köszöntötte, majd a Hajnalcsillag énekkar, a „Köszönöm, doktor úr” című dallal.

Garbóczi Ferenc cukrászmester egy tortával kedveskedett, miközben sok szikszói köszöntötte Ambrus doktor urat, aki meghatódottan fogadta a gratulációkat.

Ahogy a szervezők mondják, még a Jóisten is velük volt, hiszen ebben az időpontban ragyogó napsütés fogadta a résztvevőket.

Dr. Ambrus Barnabás 1964, az egyetem elvégzése óta dolgozik Szikszón, 1968-ban nevezték ki a kórház gyermekosztályának az élére, ahol 1975-ig dolgozott. Közben 1971-től részt vett a gyermekorvosi körzetek kialakításban, és 1975-ig párhuzamosan vitte mindkettőt. 1975-től azonban csak a körzeti gyermekorvosi feladataira koncentrált.

(A borítóképen: Az ünnepelt gyermekorvos, dr. Ambrus Barnabás a kép jobb szélén látható)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában