Anyák napja

2020.05.02. 18:30

Készítsük mi az ajándékot!

Magunk készítenénk az ajándékot? Vagy valami egyedit keresünk? Íme az ötletek.

Apagyi Beáta

Fotó: Kozma István

Bár a szeretetet nem tárgyakban mérik, most mégis sokan törhetjük azon a fejünket, hogy mivel is ajándékozzuk meg a szeretett nőt. Az internet számos lehetőséget kínál fel számunkra, korosztályoknak megfelelően.

Ajándékötletek

Kicsiknek: Az egészen picik apa segítségével ujjaikat, tenyerüket festékbe mártva készíthetnek lenyomatokat, rajzolhatnak rá, majd mindez bekeretezve válhat a szoba egyik legszebb dekorációjává. Ha anya szeret olvasni és közben teát szürcsölni, akkor ideális lehet számára egy könyvjelző, hogy mindig tudja, hol hagyta abba. Rajzoljunk 2 csészealakzatot, színezzük ki, ezután ragasszuk közéjük egy teafilter zsinórját, és már készen is vagyunk.

Nagyobbaknak: Készítsünk kuponfüzetet! Szükséges hozzá néhány papírlap, selyemszalag, irodai lyukasztó, tűfilc. A lapokra írjuk fel az ötleteinket, például: mosogatás, reggeli az ágyba, tea- vagy kávékészítés, háziállat takarítása, közös program kupon. A megírt lapokat az egyik oldalon lyukasszuk ki, majd kössük át a selyemszalaggal, és már kész is.

A fáradt napok után egy forró fürdőt maximálisan feldobhat egy kézzel készített szappan, aminek a hozzávalóit is mi válogathatjuk össze. Használhatjuk a gyógynövényekből előállított illóolajokat, például a jázmint, citromfüvet, zsályát, a színezéshez pedig bevethetjük a konyhapolcon található fűszereket, kurkumát, céklaport, fahéjat. A alapszappan elkészítéséhez már egészen egyszerű recepteket találhatunk különböző netes portálokon.

Egész nagyoknak: Ha végképp kifogytunk a kézzel készített ötletekből, és pénztárcánk is megengedi, ajándékozzunk élményt édesanyánk részére. Ideális lehet például egy borkóstoló, egy tánctanfolyam, illetve egy masszázsbérlet. Ha ezen a szép májusi vasárnapon nem is tudunk majd személyesen találkozni és ajándékozni, mindenképp telefonáljunk neki, és mondjuk el, mennyire szeretjük őt.

(A borítóképen: Az anyák nagyon örülnek a saját készítésű ajándéknak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában