Győztesek

2020.02.24. 17:00

Taroltak a tállyai iskolások

A háromfős csapat megnyerte az Edelényben rendezett földrajzversenyt.

Novák Krisztina

Balogh Léda, Koc Roland és Nagy Andor

Negyedik éve rendeznek tematikus földrajzi hetet az Edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Másodszor diadalmaskodtak

Az idei komplex földrajzversenyen a tállyai Zempléni Árpád Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola háromfős csapata érte el az első helyezést.

A tállyai iskola már hosszú évek óta kapcsolatban áll az edelényivel, főleg a robotika és a Lego-programok miatt.

Tavaly kaptak először meghívást a tematikus földrajzi hétre, részt vettek a földrajzversenyen és Petrovics Gergő földrajz–biológia szakos pedagógus csapata akkor is diadalmaskodott. Idén Balogh Léda hetedik, Koc Roland hetedik és Nagy Andor nyolcadik osztályos diákokkal érkezett a megmérettetésre.

– Mi is ökoiskola vagyunk, tehát szem előtt tartjuk a fenntartható fejlődést és azt, hogy a következő generáció minél élhetőbb bolygót kapjon – kezdte Petrovics Gergő. – Idén teljesen új csapattal érkeztem. Először megkérdeztem, volna-e kedvük a versenyhez, mert senkire nem szerettem volna ráerőltetni semmit. Andor nyolcadikos, osztályfőnöke is vagyok, és tudom, hogy hihetetlenül nagy lexikális tudással rendelkezik minden tantárgyból. És most be is bizonyította, hogy ezt kiválóan tudja kamatoztatni. Roland szereti a robotikát, az iskolai szakkör tagja, ezért tudtam, hogy az ilyen típusú feladatoknál őt kell majd bevetnünk. Lédát nagyon érdekli a környezetvédelem, a földrajz és a biológia, valamint az ő lexikális tudása sem elhanyagolható.

Diákszemmel

Mindhárman egyetértettek abban, hogy mindenki egyenlő arányban vette ki a részét a felkészülésből és a projektfeladat elkészítéséből.

Léda csendes, kicsit visszahúzódó, a többfordulós versenyen mégis a prezentációs részt szerette a legjobban.

Roland a Lego mindstorms ev3 robot Forma–1-es pályán történő irányítását élvezte igazán.

Andor nem tudott egyetlen szekciót kiemelni, a verseny minden feladata közel állt hozzá, elárulta, éppen a továbbtanulás küszöbén áll, és tanulmányait a miskolci Herman Ottó Gimnáziumban folytatná.

Az eredményhirdetésen az oklevél mellé mindhárman kaptak ajándékcsomagot, és Petrovics tanár úr még egy hasznos kis drónt is átvehetett az iskola nevében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában