Mini állatkert

2020.02.12. 12:30

Mackóhét az óvodában

Tematikusan a mackótéma köré szervezték a foglalkozásokat.

Mackóhetet tartottak a kazincbarcikai Napsugár Tagóvodában, ahol több száz mackó sorakozott – a gyerekek saját plüssmacijukat gyűjtötték össze – az intézmény tornatermében: február 6-án a program zárásaként a gyerekek pedagógusaik segítségével műsorral készültek.

A mackókiállítás alatt az óvodapedagógusok okleveleket adtak át különböző kategóriákban a gyerekek számára. Elismerést kapott a legnagyobb, a legkisebb, a legidősebb maci tulajdonosa, de a legtöbb medvét összegyűjtő gyermek és csoport is díjazva volt. Az óvodapedagógusok ilyenkor tematikusan a mackótéma köré szervezik a foglalkozásokat, tevékenységeket. A maciról szól az ének, a vers, a mese, a mondóka, sőt a gyerekek a saját medvéjükkel együtt tornáznak.

A program azért jött létre, mert nem volt lehetőség arra, hogy a pedagógusok és a gyerekek ebben az időszakban állatkertbe látogassanak, viszont a nevelők úgy határoztak, hogy az apróságok segítségével az óvoda udvarára varázsolják a medvét. A rendezvény zárásaként a gyerkőcök amellett, hogy megismerkedtek a medve életmódjával, különböző kreatív módon készítettek maguknak jelmezt ahhoz, hogy eljátszhassák a barlangból előbújást, ahol különböző énekeket, mondókákat és játékokat adtak elő. Természetesen a hét végén minden plüssmedve visszakerült a saját gazdájához.

(A borítóképen: Minden a macikról szólt | Fotó: Kolorline )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában