Állatvédelem

2019.05.12. 10:30

Mindig marad tennivaló a kutyaotthonban

Civil kezdeményezésként, néhány fővel indult a Csalódott Állatok Csodás Otthona Alapítvány.

Detzky Anna

Szorgos munka közben

Forrás: Siroki Éva képe

Pingyomi, szépen kiépített telephelyükön ma 29 árva kutyáról gondoskodnak az állatvédők Kiss István és felesége, Siroki Éva kezdeményezésére. Véleményük szerint náluk sohasem áll meg a munka, most éppen egy terasz kiépítésén fáradoznak.

– 2016 májusában költöztünk a jelenlegi helyünkre, ahol négyezer négyzetméteren tudunk dolgozni. Az ebek gazdásítása kapcsán azonban az a tapasztalatunk, hogy ez inkább hátrány. Ha már örökbefogadás mellett döntenek a leendő gazdik, akkor rácsok mögül szeretik elhozni az állatokat. Pedig nálunk minden nap nyílt nap van, még hétvégén is fogadunk látogatókat, délután háromtól este tízig – mondja Siroki Éva, az alapítvány elnöke.

Hiányzik a tető

Egy hónapja dolgoznak az alapítvány munkatársai és segítői a bővülő telepen.

– Hét kennelünk van füves, földes alappal, ahol raklapokon állnak a kutyaházak kicsi előkével. Közülük kettőt még nem tudtunk befedni, és néhány eb az otthonunkban, velünk él. Április eleje óta egy nagyobb teraszt építünk, amihez már megcsináltuk a szerkezetet, viszont tetőre nem maradt pénzünk. Körülbelül nyolcvan négyzetméternyi – negyven tábla – trapézlemezre lenne még szükségünk hozzá.

A másik teendőnk, hogy igyekszünk megtisztítani a kutat és továbbfúrni, mert egyelőre nincs benne víz. Ehhez önkéntes segítséget is szívesen fogadnánk – tudtuk meg Siroki Évától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában