Na ugye!

2024.01.31. 09:20

Fél évvel közelebb nagy álmának eléréséhez Galamb Alex

Az ifjú borsodi cukrász-pék sikerrel vette az első akadályokat a Tokaj-Hegyalja Egyetemen.

Szaniszló Bálint

A mélyszegénységből érkezett és eddig életútjával példaként szolgáló Galamb Alex a Sütni Jó! Alapítvánnyal segíti sorstársait.

Fotó: Ádám János

A mélyszegénységből kitartó munkával kiemelkedő Galamb Alex 2014-et jelöli meg élete első sikeres évének. Ekkor iratkozott be a Debreczeni Márton Szakképző Iskolába, pék szakra. 

"Amikor hazajártam iskola után a Gyerekvárosba, úgy képeztem magam, hogy tanítottam az ott lakó gyerekeket. És már akkor megfogalmazott bennem: mi lenne, ha egy nap én is tanítanám a pék és cukrász szakmát. Nagy boldogság volt számomra, hogy 2017-ben részt vettem a Pék Szakma Kiváló Tanulja Versenyen Nagykőrösön, és jó helyezést értem el. Ebben nagy segítőm volt osztályfőnököm, Szalai Lászlóné Katika" - mondta a Boon.hu-nak a fiatalember.

Kiképezte magát 

Alex aztán a cukrász szakmát is kitanulhatta a Kisgergely Cukrászda segítségével, így már nemcsak péksüteményeket, hanem cukrász termékeket is tud készíteni. Azután jött az érettségi. Aztán visszament a Debreczeni Márton Szakképző Iskolába sütő-cukrász technikus képzésre, amelyet idén májusban el is végzett.

Helytállás minden fronton 

Alex tavaly sikeresen felvételizett a Tokaj-Hegyalja Egyetemre, tanító szakra. Idén ősszel jött még egy nagy hír, megkereste volt iskolája, az Északi Agrárszakképzési Centrum Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola. Cukrász szakoktatónak hívták az iskolába. 

"Nem akartam elhinni, természetesen igent mondtam, de csak fél állásban vállaltam el, mert a Kisgergely Cukrászdának sokat köszönhetek. Így munka mellett és egyetem mellett fogok tanítani pék és cukrász osztályokat." Azóta Alex belevetette magát a gyakorlati oktatásba.

Akadályugrás az egyetemen 

Nem sok szabadideje maradt az ifjú cukrász-péknek, hiszen munkája mellet ott a Sütni jó! Alapítványa, a szakoktatás és az egyetem. És ott a család... 

Az egyetemről érkeztek a hírek legutóbb a sikerekről, hiszen Alex csont nélkül vette az első nagy akadályokat, valamennyi első félévi vizsgája sikerült. Irány a második félév. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!