Siker

2023.11.01. 14:00

Álommeló: Galamb Alex cukrászokat oktat Miskolcon (fotókkal)

Egykori iskolájában, a Debreczeni Márton Szakképző Iskolában kapott állást az ifjú pék-cukrász, Galamb Alex.

Szaniszló Bálint

Lelkes iskolacsapatnak mutatta be a szakmát Alex

A mélyszegénységből kitartó munkával kiemelkedő Galamb Alex 2014-et jelöli meg a kezdőévnek. Ekkor iratkozott be a Debreczeni Márton Szakképző Iskolába, pék szakra. "Amikor hazajártam iskola után a Gyerekvárosba, úgy képeztem magam, hogy tanítottam az ott lakó gyerekeket. És már akkor megfogalmazott bennem: mi lenne, ha egy nap én is tanítanám a pék és cukrász szakmát. Nagy boldogág volt számomra, hogy 2017-ben részt vettem a Pék Szakma Kiváló Tanulja Versenyen Nagykőrösön és jó helyezést értem el. Ebben nagy segítőm volt osztályfőnököm, Szalai Lászlóné Katika" - mondta a fiatalember.

Alex aztán a cukrász szakmát is kitanulhatta a Kisgergely Cukrászda segítségével, így már nemcsak péksüteményeket, hanem cukrász termékeket is tud készíteni. Azután jött az érettségi. Aztán visszament a Debreczeni Márton Szakképző Iskolába sütő-cukrász tencnikus képzésre, amelyet idén májusban el is végzett.

Sikeres nyílt nap 

Alex idén sikeresen felvételizett a Tokaj-Hegyalja Egyetemre, tanító szakra. Idén ősszel jött a nagy hír, megkereste volt iskolája, az Északi Agrárszakképzési Centrum Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola. Cukrász oktatónak hívták az iskolába.

"Nem akartam elhinni, természetesen igent mondtam, de csak fél állásban vállaltam el, mert a Kisgergely Cukrászdának sokat köszönhetek. Így munka mellett és egyetem mellett fogok tanítani pék és cukrász osztályokat."

Azóta Alex belevetette magát a gyakorlati oktatásba.

Nemrég újabb nagy megtiszteltetés érte, az iskola nyílt napján ő tarthatott foglalkozást 7-8 osztályosoknak.

"Négy osztály volt, akik 30-30 percet kaptak a pék órából valamint a cukrász, virágkötő, kertész, hentes szakmából. Én a gyerekkel gyakorló tésztából különböző briósokat készítettünk, illetve kalácsot. Nagyon jólesett, hogy akik jöttek gyerekek, már ismertek a Facebookról és mondták páran, hogy jönnének pék cukrász képzésre."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!