Koncertajánló videóval

2020.10.01. 17:00

Johnny Cash szelleme egy pörgős miskolci buliban

Október 2-án, pénteken este pótolja elmaradt születésnapi koncertjét A Nyughatatlan zenekar a Helynekemben.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fotó: Berényi Gábor

A zenekar az 50-es évekbeli rock&roll egyik hazai népszerűsítője, valamint Johnny Cash zenéjének és színpadi örökségének magyar tolmácsa, nevüket is a legendás zenész életéről készült játékfilm ihlette, mesélt a zenekarról Kovács Kornél énekes-gitáros.

Kovács Kornél | Fotó: Berényi Gábor

Tíz év alatt öt lemezt adtak ki, a 2016-os albumuk aranylemez lett. ár év Johnny Cash és rockabilly után megszülettek az első saját szerzemények, melyekben érződik a rock & roll szeretete és minden hangjegyben fellelhető a Johnny Cash iránti rajongásuk is. Voltak változások a zenekar felállását illetően, de jelenleg így néz ki a csapat: Hajdu Bianka – gitár, ének (2017-től), Hajdu Krisztina – ének (2020-tól), Bartus Zoltán – dob (2015-től), Petrovits Attila – nagybőgő (2016-tól), Kovács Kornél – ének, gitár.

– Utoljára 2018-ban adtunk koncertet Miskolcon. Évente 50-60 bulink szokott lenni, de ez a régió valamiért kiesett az elmúlt években. A mostani koncert a 10 éves születésnapi turné egyik állomása, amit eredetileg tavasszal tartottunk volna meg, de a vírushelyzet miatt most fogjuk bepótolni – mondta Kornél.

Fotó: Berényi Gábor

Kíváncsian tettük fel a kérdést, hogy ez esetben készülnek-e valami különlegességgel erre a régóta várt bulira.

– Idén meghívást kaptunk Texasba, egy country fesztiválra. Új dalokat is írtunk erre a rendezvényre, de sajnos elmarad. Így biztosan lesz Miskolcon egy dalpremier, a Long long road, illetve régen játszott feldolgozásaink közül előadjuk majd az Enter Sandman-t és a Hurt-öt is – árulta el a gitáros-énekes.

Ezzel a kis közönségcsalogató videóval pedig igyekeztek kedvet csinálni a pénteki koncerthez. Szóval rockabilly őrületre fel, pörögjenek a szoknyák, feszüljenek a hózentrógerek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!