Koncertbeszámoló

2020.08.15. 17:00

A legjobb házibulit rendezte a Dos Diavolos

Ganxsta Zoli és Takács Vilkó a nyár egyik leglazább estéjét hozta el a Collinsba pénteken.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Röviden és tömören összefoglalja az a kép a parádés pénteki koncertet, ami megjelent a fejemben úgy a harmadik szám után: mi most valójában egy házibuliban vagyunk. Tudod, amikor a haverod szülei leléptek, ő meg azonnal rendez egy oltári bulit. Belépsz a lakásba, a sarokban összebújva csókolózik egy pár, a konyhában (jelen esetben a pultnál) világmegváltó beszélgetések folynak, a kanapén két srác gitárral prüntyögi a jobbnál jobb dalokat, a többiek meg köréjük gyűlve figyelik, néha beleszólnak, megy a hülyéskedés, viccelődés, egymás ugratása. És persze van a szomszéd bácsi, aki átjön szólni, hogy hangos a zene, aztán végül ott ragad és ő lesz a legnagyobb partiarc – ez a vendég is tiszteletét tette a Collinsban, de tényleg. Nos, pontosan egy ilyen bulinak lehettünk részesei. Az idősebb úr önfeledten táncolt, kedvet hozva ezzel másoknak is.

A dalok között, közben Zoli gyakorlatilag komplett stand-upokat adott elő, poénkodott a közönséggel oda-vissza. Az egyik legviccesebb jelenet az volt, amikor egy srác pénzt dobott a nyitott gitártokba, ezt pedig Zoli sem hagyhatta szó nélkül, hatalmas röhögés lett a vége.

Elcsíphettünk nagy összekacsintásokat is Vilkóval: igazi cinkosok ők, akik minden egyes pillanatát élvezték az estének. Néhányan azt gondolhatják, hogy csak a pénzért álltak össze, és lássuk be, ha így is volna, akkor sem róhatnánk fel nekik a zenészek jelenlegi rettenetes helyzetében. Viszont egyértelmű volt, hogy nem erről van szó, Zolinak és Vilkónak ez szerelem, minden porcikájuk tele van zenével.

Mint kiderült, Döglégy úr remekül bánik a húros hangszerrel is, azonban nem tagadhatja le, hogy valójában az ütős az ő világa: a Dirty Black Summer című dalt gyakorlatilag eldobolta a levegőben úgy, hogy valószínűleg még ő sem vette észre. Emellett az érzelmes oldalát is megmutatta a hazai rap fenegyereke: az egyik dallal megemlékezett márciusban elhunyt édesapjáról. Hallhattunk sok Danzigot, Beastie Boys-t, és egy LL Cool J számot is, ami Ganxsta bevallása szerint elindította őt ezen a vonalon.

A koncert után elvegyültek ők is a bulizók társaságában néhány italra, közös fényképekre, majd a fergeteges este végén rajongó lányok gyűrűje kísérte őket egészen az autóig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!