Lewandowski világrekordját veszélyeztette a Fradi gólkirálya

2024.02.07. 09:23

Az MTK ellen négy gólt szerző Varga Barnabást csak pár másodperc választotta el a csúcsdöntéstől

Az MTK elleni örökrangadón kiütéses győzelmet (5-1) aratott a Ferencváros, amelynek soraiban négy hónap után szerzett ismét gólt a magyar válogatott támadó Varga Barnabás. A zöld-fehérek csatára „mesternégyesig” jutott és csupán pár másodpercen múlt, hogy megdöntse Robert Lewandowski világrekordját.

MW

Varga Barnabással nem bírtak az MTK védői, a Ferencváros támadója négy gólt is szerzett az „Örökrangadón”

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Varga Barnabás tavaly október 22-én, a DVTK ellen 2-2-re végződött diósgyőri bajnokin szenvedett sérülést, így a játékos a magyar válogatottban sem szerepelhetett a két novemberi Európa-bajnoki selejtezőn Bulgáriában majd Montenegró ellen. 

Az év végén az utolsó előtti bajnokin a Paks ellen 3-2-re elvesztett rangadón csereként beszállt, de gólt nem szerzett, a ZTE elleni évzárót (3-0) ismét kihagyta

 – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A tavaszi szezonnyitón, a Kisvárdán 3-1-re megnyert találkozón még csak csere volt, az MTK ellen viszont már kezdett, és nem is akárhogyan. Varga világklasszis csatárerényeket csillogtatva szerzett négy gólt, és adott egy káprázatos gólpasszt is. 

Varga új rekordja pár másodpercen múlt 

A Fradi válogatott csatára az 52., az 53. és az 56. percben lőtte a második, harmadik és negyedik gólját a meccsen (az első félidőben is betalált egyszer), de a gyors triplában az első és a harmadik találat között pontosan csak három perc, huszonnyolc másodperc telt el. Ez pedig közel állt a világrekordhoz, csak másodperceken múlt a csúcsdöntés. 

Hirtelen most nem emlékszem, hogy korábban lett volna hasonló. Örülök, hogy a második gólunkra gyorsan rá tudtuk rúgni a harmadikat, azzal dőlt el a mérkőzés és ez volt a kulcs

 – nyilatkozta Varga Barnabás a hihetetlenül gyorsan szerzett három góljáról. A rekordot a lengyel Robert Lewandowski tartja, aki még a Bayern München színeiben három perc, huszonkét másodperc alatt szerzett három gólt a Wolfsburg elleni Bundesliga-meccsen 2015. szeptember 22-én. Aznap egyébként Lewandowski egy picit túltett Vargán, hiszen a Bayern 5-1-re nyert, a lengyel pedig öt gólt szerzett. 

Érdekes egybeesés, hogy Lewandowski akkor ugyanúgy a második félidő elején, az 51. és az 57. perc között triplázott

 – írta meg a Magyar Nemzet. Az MTK ellen szerzett négy találatával Varga Barnabás tizenkét gólnál tart az NB I 2023–24-es idényében, és visszavette az első helyet Kenan Kodrótól (11), aki immár a csapattársa. 

Sztankovics elégedett volt

Az első félidőben az MTK egyszer próbálkozott gólszerzéssel a Ferencváros pedig több mint tízszer, Varga szerint a második félidőben kiütközött a valós különbség a csapatok között. A Fradi edzője, a karrierje során megannyi világsztárt testközelből látó Dejan Sztankovics sem fukarkodott a dicsérettel, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a csapat nagyszerű játéka is kellett Varga Barnabás szárnyalásához – írta meg az Origó.  

Gratuláció illeti a játékosaimat, megfelelő intenzitást, rendezettséget láttam tőlük a pályán, élmény volt nézni ezt a teljesítményt. Egy ember a csapat nélkül semmit nem ér, de van úgy, hogy a csapat égbe repíthet egy játékost, ez ma Varga Barna volt

 – nyilatkozta a szerb edző a lefújás után, majd tovább méltatta a világrekord közelébe kerülő játékosát. 

Lenyűgöző játékos, bátor ember. Nemcsak a góljának örülök, hanem annak is, hogy két és fél hónapos kihagyás után ilyen erősen tért vissza, fejben is

 – árulta el Sztankovics, aki szerint Vargán kívül is kiváló csatárai vannak a csapatának.

Remek csatáraink közé sorolnám Pesicset is, aki ezúttal betegség miatt maradt ki. Meg vagyunk áldva kiváló támadókkal

 – zárta mondandóját a Fradi edzője

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában