Diplomácia

2023.10.17. 07:28

Öt magyar konzul is jelen lesz a Magyarország–Litvánia futballmeccs helyszínén (videó)

Öt magyar konzul is jelen lesz a magyar–litván labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező helyszínén kedd este Kaunasban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben.

MW

A magyar kezdőcsapat a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én. Elöl Fiola Attila, Callum Styles, Nagy Ádám, Sallai Roland és Kerkez Milos, hátul Dibusz Dénes, Lang Ádám, Loic Nego, Szalai Attila, Varga Barnabás és Szoboszlai Dominik (b-j)

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A tárcavezető arról számolt be, hogy eljött a mérkőzés napja, amelyen „végleg eldőlhet az, amit szívünk mélyén már most eldőltnek érzünk, hogy a magyar válogatott egyenes ágon, csoportelsőként kijuthat a jövő évi Európa-bajnokságra”.   

„Ehhez Litvániában jó lenne nyerni. Az biztos, hogy a szurkolókon nem fog múlni, hiszen mind az 1500 vendégjegyet megvásárolták” – mondta, hozzáfűzve, hogy az érintettek alapvetően egyénileg utaznak a balti országba.   

Azt kérem mindenkitől, hogy vigyázzanak magukra, és ha bármifajta ügyes-bajos dolguk akad, akkor forduljanak bizalommal azon öt konzul kollégám egyikéhez, akik már a helyszínen vannak

– emelte ki.   

Szijjártó Péter rámutatott, hogy négy, Vilniusban dolgozó munkatársa mellé egy, a külügyminisztérium központi konzuli stábjából kiküldött kolléga csatlakozott.   

Őket a +370-655-54-343 ügyeleti telefonszámon lehet elérni, akár már most is

- tájékoztatott.   

Az Országos Rendőr-főkapitányság is küldött ki rendőröket, akik a magyar szurkolókkal együtt ott lesznek a stadionban annak érdekében, hogy ne legyen baj – tudatta.   

Közölte: sajnos előző nap néhány magyar állampolgárt előállítottak, illetve őrizetbe vettek. A csoport néhány tagját már elengedték, ketten vannak még vizsgálati fogságban, és az ígéretek szerint a meghallgatásukat követően hamarosan ők is szabadlábon távozhatnak majd.   

„Konzulunk, kollégánk természetesen folyamatosan kapcsolatban van a hatóságokkal és az őrizetben lévő két magyar állampolgár egyikével, és reméljük, hogy ez a kérdés a mai napon, még a mérkőzésig meg fog oldódni, több ilyen problémánk pedig reméljük, hogy nem lesz a mai nap folyamán” – mondta.   

„Mindenkinek jó szurkolást és természetesen magyar győzelmet kívánok!” – jelentette ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában