NBI

2021.11.07. 18:19

Kisvárdai győzelmével élre állt az FTC

A címvédő Ferencváros 4-0-ra győzött a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán.

Kisvárda, 2021. november 7. Hej Viktor, a Kisvárda játékosa (k), valamint a ferencvárosi Myrto Uzoni (j) és Marko Marin (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Kisvárda Master Good - Ferencvárosi TC mérkõzésen a kisvárdai Várkerti Stadionban 2021. november 7-én. A Ferencváros 4-0-ra gyõzött. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A telt házas mérkőzés elején a Ferencváros futballozott némi fölényben, de a kisvárdai kontrák legalább olyan veszélyesek voltak, így az első védést Dibusznak kellett bemutatnia, később viszont a vendégeknek is volt egy kimaradt ziccere. A jó iramú találkozón aztán a zöld-fehérek szereztek vezetést egy szerencsés góllal – Cabraja rossz lövésébe Loncar tette bele a lábát -, de mezőnyben kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség a szünetig. Egyenlített a Kisvárda, de a videobírós elemzés után les miatt érvénytelenítették a találatot.

A folytatásban nagy lendülettel rohamozott a hazai csapat, a Ferencváros válogatott hálóőre hat perc alatt háromszor is bravúrral védett, egy ízben pedig Mesanovic tévedett centiket. A házigazdák lendületét tíz perc után Leoni kiállítása törte meg – ismét a videobíró segítsége után. Ezt követően

a Ferencváros emberelőnyben átvette az irányítást, a játékrész közepén öt perc alatt szerzett újabb két góllal eldöntötte a rangadót, a hajrában pedig a kegyelemdöfést is megadta a duplázó Uzuni révén.

A mostani kör előtt éllovas Kisvárda a veresége miatt a harmadik helyre csúszott vissza, hátránya két pont az FTC-vel és a rosszabb gólkülönbségével második Puskás Akadémiával szemben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában