Krimi

2024.02.19. 12:12

Idős férfi holttestére bukkantak a Börzsönyben

Egy férfi holttestére bukkantak túrázók vasárnap a Börzsönyben, a Kovács-patakban – közölték a Börzsöny Speciális Mentők az oldalukon.

MW

Fotó: Börzsöny Speciális Mentők

Az MTI szerint azt írták, hogy vasárnap kora délután túrázók telefonáltak a 112-es segélyhívó számra, 

hogy a piros kereszt közelében, a Kovács-patakban egy holttestet találtak. 

Az idősebb férfi már hosszabb ideje halott volt.

A speciális mentők közlése szerint a helyszín a szokásos túraútvonalakhoz képest távolabb volt, feltehetően ezért nem vette észre senki korábban. Azok a túrázók, akik vasárnap rátaláltak, véletlenül tévedtek lejjebb a turistaútról.

A hegyimentőkön kívül a többi sürgősségi jármű csak a Katalin-forrásig tudott behajtani. Az elmúlt időszak esőzései jelentősen feláztatták a talajt, ezért még terepjáróval is körülményes volt a helyszín megközelítése. További nehezítés volt a mentőalakulatok számára, hogy a helyszínen nem volt semmilyen térerő lefedettség, ezért ismét hasznosnak bizonyultak a strapabíró a Cat S75 műholdképes telefonok.

 – írták a szakemberek.

Hozzátették, hogy a késő estig tartó műveletben a hegyimentők terepjáróval szállították folyamatosan a parkoló és a helyszín között a tűzoltókat, mentősöket, orvosokat, rendőröket és helyszínelőket, valamint a kegyeleti szolgálat munkatársait. 

A körülményeket a Pest vármegyei rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja – áll a mentők közleményében.

Borítókép: A hatóságok azonnal a helyszínre mentek a bejelentés után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában