Krimi

2023.10.26. 22:20

Száguldó autók között sétálgatott egy nő az M0-son, kiderült, miért tette (videó)

Könnyen az életébe kerülhetett volna az akció.

MW

Fotó: Pixabay

Sokkoló felvételeket rögzített egy kamera az M0-son.

A videón egy nő látható, aki a száguldó autók között egy teherautó szétrobbant gumiabroncsának maradványait szedegette össze. Szerencsére most nem történt tragédia, de nagy baj lehetett volna a mutatványból – írja a Magyar Közút posztja alapján a Bors.

A bejegyzésből kiderül, hogy gyakran történik hasonló, a kopott vagy rossz állapotban lévő gumik sokszor eldurrannak, az úton maradt darabok pedig balesetet okozhatnak, ezért hamar el kell távolítani őket.

A gumitörmelékek eltakarítása azoknak a teherautó-sofőröknek lenne a feladatuk, akik a szennyeződést okozták. De nem mindig. Egy gyorsforgalmi úton vagy autópályán semmiféleképpen sem szabad az úttesten mászkálni, mert a nagy sebességgel közlekedő autók miatt könnyen balesethez vezethet egy ilyen akció. A helyes teendő értesíteni az út kezelőjét, amelynek munkatársai szakszerűen, a forgalom megfelelő biztosítása mellett megoldják a feladatot. Az ilyen kamikazeakciók pedig semmiféleképpen sem bizonyulnak jó ötletnek. Még abban az esetben sem, ha jó szándék vezérli a sofőrt. Nagyon veszélyes művelet, mert könnyen baleset, rosszabb esetben tömegbaleset is lehet belőle. Így komoly büntetésre lehet számítani, mert a nő tette kimeríti a közúti veszélyeztetés fogalmát – írták.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában