haon-sportoldal

2013.02.03. 17:47

DVSC: nagyon messze a bravúrtól

<span style="font-size: 13px;">A Loki nyolcgólos vereséget szenvedett a Veszprémben otthonában.

A Loki nyolcgólos vereséget szenvedett a Veszprémben otthonában.

Az idei élvonalbeli pontvadászattal kapcsolatban a szakemberek szájából már sokszor elhangzott, hogy nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, való igaz, a Győr és a Ferencváros kiemelkedik a mezőnyből, ám a többi csapat közül bármely legyőzheti aktuális riválisát. Ennek fényében több meglepetés is született már az NB I-ben, viszont a debreceniek eddig adósak maradtak a bravúrokkal. Éppen ezért a Loki-hívők bíztak benne, hogy ez a sorozat is megszakad egyszer, s hátha éppen a Veszprém ellen idegenben születik meg a várva várt csodagyőzelem...

Kevés egy jó negyedóra

A győri utánpótlásra épített hazai gárda nem hagyott semmit a véletlenre a szombati bajnokin, nekiesett a Lokinak, amire a cíviseknek a játékrész feléig nem is nagyon volt válasza (13–6). Ám ezt követően a visszatérő Karalyos Orsolyával összeállt a DVSC védelme, Lajtos Nóra is jól teljesített a kapuban, míg elöl Dakos Noémi és Simsik Cynthia volt elemében. A vendégek felzárkóztak, a szünetben csak 3 góllal, 17–14-re vezettek a Róth-tanítványok.

A pauza nem tett jót a cívisvárosiaknak, a védekezés már nem működött úgy, ahogy az első félidő második felében, s ezt a hazaiak nem hagyták büntetlenül. Planétáék a hajrában már tíz találattal is mentek, ám végül nyolcgólos, 30–22-es veszprémi siker született.

Ez a találkozó is bizonyította, a jelenlegi Lokinak kevés, ha csak két-három ember nyújt átlagon felüli teljesítményt. Bíró Imre csapata legközelebb szerdán 18 órától a ferencváros ellen lép pályára a Hódosban.

HBN


Tények

VESZPRÉM-BARABÁS KC–DVSC-FÓRUM 30–22 (17–14)

Veszprém, 200 néző. V: Natkai N., Szalai Z.

VESZPRÉM: VÍG – HOSSZÚ 5, Tóth E. 3, PLANÉTA 5 (2), Takács B. 4, TÓTH G. 6, SCHATZL 7. Cs: Pásztor B. (kapus), Kokas, Kovács K., Pelczéder, Regovics, Horváth G. Edző: Róth Kálmán

DEBRECEN: Makai – Varsányi, Slakta, Som, DAKOS 7, Siska 4, Simsik 3. Cs: LAJTOS (kapus), Herr A. 4 (2), Karnik Sz. 1, Karalyos, Bálint, Bohus-Karnik M. 1, Szilágyi Á. 1, Vörös 1, Marincsák. Edző: Bíró Imre

Az eredmény alakulása. 5 perc: 3–1. 16. p.: 13–6. 25. p.: 15–11. 40. p.: 22–16. 55. p.: 30–20

Kiállítások: 6, ill. 12 perc

Hétméteresek: 4/2, ill. 5/2

Mesterszemmel

Róth Kálmán: – Végig uraltuk a mérkőzést, és színvonalas játékvezetés mellett megérdemelten nyertünk. Örülök, hogy három veszprémi játékosnak is lehetőséget tudtam adni.

Bíró Imre: – A Veszprém érettebben játszott, megérdemelten nyert A hazaiak támadásban pontosabbak voltak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!