haon-sportoldal

2011.11.02. 15:25

DVSC-Fórum: Vezéráldozat után bátrabban

Debrecen - Hornyák kiesésével Szűcs Gabriella és Léránt Vivien teljesítményének kell felerősödnie.

Debrecen - Hornyák kiesésével Szűcs Gabriella és Léránt Vivien teljesítményének kell felerősödnie.

Artroszkópos eljárással meg kellett operálni Hornyák Dóra bal térdét, mivel nemcsak gyulladás keletkezett a lábában, hanem a porc is megrepedt. A kiváló irányító-átlövőre így a legóvatosabb becslések szerint is 3-4 hét kényszerpihenő vár. A válogatottnál is számításba vett Hornyák kiesése értelemszerűen nehéz helyzetbe hozta a szakvezetést.

Védekezésben és támadásban

– Érzékenyen érint bennünket Hornyák Dóra kényszerű nélkülözése, hiszen jó formába lendült, igazi erőssége volt a csapatnak; kiesése a védő és a támadó taktikánkat is erősen befolyásolja. A védekezésben a belső falban volt szerepe Dodónak, míg támadásban a legjobb formában lévő átlövőnk volt – ismertette a tényeket Köstner Vilmos, a DVSC-Fórum vezetőedzője.

A tréner elmondta, Hornyák kiválásával irányítóként Kudor Kitti lett az elsőszámú játékos, illetve Karalyos Orsolya és Léránt Vivien segít be ezen a poszton. A baloldali átlövő pozícióban Szűcs Gabriellára és Léránt Vivienre hárul a feladat, hogy a teljesítményük felerősödésével megpróbálják helyettesíteni Hornyákot.

Köstner-mester kiemelte, nem akarja egyes játékosokra rárakni a terhet, mert a feladatokat az egész csapatnak kell megoldania.

– A többi poszton játszóknak is bátrabban kell kézilabdázniuk, mivel a siker csak így érhető el – fogalmazott a vezetőedző.

KEK-meccsek

A DVSC-Fórumra a hétvégén nemzetközi kupacsata vár, szombaton és vasárnap a görög bajnok Patras lesz a Loki ellenfele a Kupagyőztesek Európa Kupájában. Mindkét meccset a Hódosban játsszák a felek, szombaton 18 órakor, míg egy nappal később 16 órakor kezdődik a mérkőzés.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!