haon-sportoldal

2010.04.25. 22:52

Leitner bravúr: ezüsttel hívta fel a figyelmet magára

<p>A Magyarország legrangosabb kardvívó utánpótlástornáját, a Reménységek Körverseny gáláját rendezték a közelmúltban, ahol a Debreceni Kardvívó SE-Griff négy versenyzője képviselte a cívisvárost.</p>

A gálára kivívott kvalifikáció is nagy eredménynek számított, de a debreceniek egy szépen csillogó ezüsttel tértek haza. A versenyen először Urbán Ádámnak kellet vívnia, aki nem jutott a legjobb négy közé, a hetedik helyen végzett. Ezután Leitner Dorka lépett pástra és nagy fölénnyel jutott az elődöntőbe, ahol szintén nagyon megverte ellenfelét. Dorka a döntőben már 6:3-ra is vezetett, de végül vereséget szenvedett 10:9-re, és szerzett ezüstérmet. A serdülő lányoknak is nagyon nehéz dolga volt, Horváth Fanni és Szilágyi Viki is jól vívott, de nem sikerült továbbjutniuk.

– Nagyszerű eredményt értek el a gyerekek a döntőbe jutással. Leitner Dorka összeszedett, érett vívása meglepte az ellenfeleket, és a teremben ülő szakemberek nagy részét is. Csupán egy tus kellet volna neki a bajnoki címhez. Szilágyi Vikinek is csak 2 tuson múlt az érem. A döntőbe jutott versenyzőknek külön gratulálok, hiszen egész éves jó teljesítményükkel az utóbbi évek legjobb utánpótlás eredményét érték el a kardvívásban. Minden versenyzőnek sikeres felkészülést kívánok a korosztályos országos bajnokságokra! – nyilatkozta Dávid László, a debreceniek mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!