Hajdú-Bihar

2013.02.17. 11:50

Szeifried László népi fafaragó életmű kiállítása Kisvárdán

Kisvárda  - Az olyan alkotótevékenységnek van értelme és reális jövője, melynek célja a tanítás, a jó irányú nevelés, a pozitív minta és életképek bemutatása.

Kisvárda  - Az olyan alkotótevékenységnek van értelme és reális jövője, melynek célja a tanítás, a jó irányú nevelés, a pozitív minta és életképek bemutatása.

Ezek az elvek jellemzik az október 20–án (szerdán) délután négy órakor a Művészetek Háza kiállítóterében megnyíló, Szeifried László népi fafaragó „Faragásaimból…” című életmű kiállítását. Az Első Kisvárdai Képzőművészeti Műhely, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza rendezésében megnyíló tárlaton, Tóth László tanár köszönti a megjelenteket, majd Szivák Gábor a Várday István Városi Könyvtár igazgatója nyitja meg, a június 22–én 89. évét betöltő mester életmű kiállítását. A tárlaton közel félszáz alkotást a népi fafaragó fia, Szeifried Zoltán festő–grafikus, a családtag szemével ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

A megnyitón közreműködik a Weiner Leó Alapfokú Zene–és Művészeti Iskola.

A kiállított alkotások bebizonyítják, hogy a fa, mint a földön létező legnemesebb élőlény szeretetét. A fa az mely mindannyiunkat elkísér a bölcsőtől a koporsóig. A fa csak szeretettel, alázattal, türelemmel és kitartással, legyen az bármilyen témakörű is, csak megfelelő ráhangolódást követően engedelmeskedik az őt megmunkálni kívánó mesterek kezében. Szeifried László minden alkotásához őszinte hittel fog, immár fél évszázada, remélve, hogy általa segít világunk sebeinek a begyógyításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!