Hajdú-Bihar

2013.01.29. 11:58

Tűzvédelmi bizottság: a megelőzést szolgálja

Debrecen - Fontos, hogy a lakosság engedje be a kéményseprőt, hiszen az saját biztonsága záloga.

Debrecen - Fontos, hogy a lakosság engedje be a kéményseprőt, hiszen az saját biztonsága záloga.Országos mintára, a tűzmegelőzési stratégia területi szintű megvalósítására a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság létrehozta a megyei tűzmegelőzési bizottságot. A tanácsadó, javaslattevő és kommunikációs szervezet koordinálja és segíti a tűzmegelőzéssel összefüggő feladatokat, elsődleges célkitűzése a megelőzés.

– Szakmai tapasztalataink alapján olyan, szezonális jellegű kategóriákat állítottunk fel, amelyek mentési feladataink során visszatérnek: fűtő- és tüzelőberendezések, kémények használata, avartüzek megelőzése, nyáron fürdéssel kapcsolatos teendők, illetve az erdők védelme – sorolt néhány példát Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

A megelőzés fórumai elsősorban a katasztrófavédelem által készített kiadványok lesznek, ezeket pedig a médiában közlik majd. Az igazgató elmondta, hogy az oktatási intézményekkel is kapcsolatot tartanak, különös tekintettel a 2016-tól élő közösségi szolgálat rendszerére (az érettségi vizsga megkezdésének feltétele 50 óra eltöltése, akár a katasztrófavédelem területén önkéntességet vállalva): a katasztrófavédelem munkatársai segítenek a pedagógusok felkészítésében.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!