Hajdú-Bihar

2013.01.22. 08:22

Gyűjtés Szent István-szobor állítására

Debrecen - Pénzadományokat gyűjt a Debreceni Szent István Egyházközségért Alapítvány.

Debrecen - Pénzadományokat gyűjt a Debreceni Szent István Egyházközségért Alapítvány.

1938-ban a Szent István Templom megépítésével és a plébánia megalapításával a Szabadságtelepi katolikus hívek kapták és vállalták azt a feladatot, hogy Debrecenben államalapító Szent István királyunk emlékét, tanítását és útmutatását ápolják és továbbadják. A templom felszentelésének 75. évfordulójához kapcsolódóan az egyházközség kezdeményezése, hogy városunkban felállításuk országunk első királyának, Szent Istvánnak teljes alakos bronz szobrát. A megvalósításához támogatókat és adományozókat keres a plébánia közössége – adták hírül a Naplónak is, a közlés kérésével.

Április 15-ig

A szobor tervezett helyszíne: a Szent István Templom parkja (Faraktár u. 113.), az átadás tervezett időpontja: 2013. augusztus 20. A művészi tervező és kivitelező: Bíró Lajos szobrászművész. A várható költség: 6 millió forint.

Az adománygyűjtés időszaka: 2013. január 20. – április 15. között. Amennyiben ez idő alatt nem gyűlik össze a szükséges összeg, a megvalósítást egy évvel későbbre halasztjuk, így ügyelve arra, hogy az adományok céljukhoz érjenek. Bízunk abban, hogy a halasztásra nem lesz szükség és találunk a városunkban 1200 adományozót, akik 5000 forinttal támogatni tudják e kezdeményezést.

A főbb támogatók (50 ezer forint felett) nevét feltüntetjük a szobor talapzatán, az adományozók nevét pedig egy emlékkönyvbe gyűjtve elhelyezzük a templomban. Az adományról átvételi elismervényt állítunk ki, cégek esetében az összeg leírható az adóból.

1 százalékkal is

A pénzadományokat az alábbi alapítvány számlaszámára lehet eljuttatni, valamint az SZJA 1%-nak felajánlásával is támogatható a megvalósítás: az átutalásnál kérjük, tüntesse fel: „adomány szoborra”. Debreceni Szent István Egyházközségért Alapítvány 11100609-18549971-10000001

Adószám: 18549971-1-09

A fentieket a Szent István Plébánia képviselő-testülete kérésére közöltük.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!