Hajdú-Bihar

2012.02.08. 08:13

A DEHUSZ esete a debreceni utassal

Debrecen - A kialakult helyzetre való tekintettel hétfőn a DEHUSZ Kht. dolgozói elkezdtek segíteni a DKV busz-, illetve trolibusz megállóiban a le- és felszállás biztonságosabbá tételében - kezdődik Pethe Tamás igazgató levele.

Debrecen - A kialakult helyzetre való tekintettel hétfőn a DEHUSZ Kht. dolgozói elkezdtek segíteni a DKV busz-, illetve trolibusz megállóiban a le- és felszállás biztonságosabbá tételében - kezdődik Pethe Tamás igazgató levele.A levél így folytatódik:

A feladatunk az, hogy az úttestről a buszöblökbe letolt hótorlaszokon az utasok számára le- illetve felszálló részeket alakítsunk ki. A DKV-val folyatott egyeztetés után a mai napon (február 7. kedd) először a forgalmasabb járatok vonalán 3 fős csoportjaink indultak a megállók megtisztítására. Munkájuk során ingyen vehették igénybe a DKV járatait, ha a két megálló közti távolság azt indokolta, így feladatukat elvégezve felszálltak a járművekre, majd a következő megállónál leszállva szépen sorban haladtak a megállókban végzendő feladataikkal.

Az egyik megállóban egy hölgy a következő megjegyzést tette a munkavezetőnek és két dolgozójának: „Maguk dolgozni is tudnak, nem csak pálinkát inni?” Az észrevételem a következő lenne. A hölgy által megszólított munkavezető érettségivel rendelkezik, építőipari vállalkozása volt, ami az ágazatban nem ismeretlen „körbetartozások” áldozata lett. 2011-ben már jól dolgozott itt, ezért idén is munkavezetői programba került. A kialakult hó helyzetre, és arra való tekintettel, hogy a következő hetekben fogjuk a közterületi segédmunkás programot teljes mértékben feltölteni – jelenleg a munkavezetők és a segédmunkások száma közel azonos – a munkavezetők is részt vesznek a hólapátolásban.

A buszra váró utasnak – ha vannak is negatív tapasztalatai – nem gondolom, hogy komoly érvei lennének, ami alapján emberi méltóságában megalázhatná a dolgozóinkat. A 2011-es év során ezek az emberek 806 tonna hulladékot, ezen belül 444 tonna kommunális hulladékot gyűjtöttek össze a város területén, számtalan egyéb feladat mellett. Ha alkoholfogyasztást lát valamelyiküknél, a bejelentését megteheti az időpont és a helyszín pontos megjelölésével, ezzel segítheti a munkámat. Ha azonban csak bal lábbal kelt, vagy valaki Önbe is „belerúgott” aznap, az nem jogosítja fel arra, hogy „belerúgjon” egy másik emberbe! – írta Pethe Tamás, aki a hét végén és kedden is újra beállt havat lapátolni, hogy a munkaidő végére befejezzék a vállalt feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!