Hajdú-Bihar

2011.12.05. 09:02

Ez történt vasárnap Hajdú-Bihar megyében

Nézze meg mi minden történt a hét utolsó napján Hajdú-Bihar megyében!

Nézze meg mi minden történt a hét utolsó napján Hajdú-Bihar megyében!

Az elmúlt évtizedek háromgyerekes családmodelljét (ami egyébként soha nem valósult meg) a ’90-es évek közepén végképp fel kellett adni, mivel azóta a kétgyermekes családmodell sem érvényesül. Másfél évtizede gyermekek százezrei nőnek fel úgy, hogy szüleiktől nem kapják meg a legszebb ajándékot: a testvért. Hajnal Béla jegyzete.

A HAON-on korábban publikált cikkben (Nagyon kevés az ülőhely a buszmegállóban) megjelent olvasói panasszal egyetértek, ez az állapot régóta igaz a debreceni megállókra.

„Megöl a disznófejű Nagyúr, Éreztem megöl, ha hagyom,” – jutott eszembe Ady 106 évvel ezelőtt írott verse, amikor olvastam, hogy: „Magyarország nagyobb bajban van, mint a 2008-as IMF-hitel idején, mert a magyarok megmentése már nem olyan fontos, mint a többi kelet-európai EU-tag stabilitása - írja az Economist.

Nemzedéktársaim még minden bizonnyal emlékeznek a Jereváni Rádió alapvicceire. Íme az egyik mutatóban: megkérdezik a mindig poénra járó hírmagyarázó médiumtól: igaz-e, hogy Leningrádban Mercédeszeket osztogatnak? A válasz: igaz! Boda István jegyzete

A Debreceni Egyetem Orvos–és Egészségtudományi Centrum Általános Orvosi Karáról 50 hallgató vehette át diplomáját szombaton a Debreceni Egyetemen.

Debrecen - A többet olvasó diákok később jobban teljesítenek mind az oktatás, mind a munka világában.

Rendhagyó tárlatvezetést tartottak „ A Hibriditás a Kárpátok között. Az Irokéz Gyűjtemény és a rendszerváltás” című kiállításon vasárnap a Modemben. Az érdeklődőket Presser Gábor kalauzolta végig a tárlaton.

Győri Katalin és Gellén Sára közös szerzeményét a Bojti: Történek egy nagyszívű kiskutyáról című könyvet szombaton mutatták be a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközségben.

Humorral ötvözött táncmesén szórakozhattak a gyerekek vasárnap a Kölcsey Központban. Jancsi és Juliska kalandjait klasszikus szerzők művei kísérték, így többek között Mozart, Beethoven és Csajkovszkij legismertebb műveinek legszebb dallamai is felcsendültek.

Múzeumpedagógiai foglakozás keretében mikuláscsizmát készítettek a gyerekek vasárnap a Modemben.

Berettyóújfalu – Fizetőssé vált a parkolás Berettyóújfalu belvárosában december elsejétől. A településen összesen hat zónát alakítottak ki, ahol – egységesen – félóránként száz, óránként kétszáz, egész nap pedig hatszázötven forintért várakozhatnak a járművek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!