Hajdú-Bihar

2011.09.18. 14:33

Tollhegyező: Divat

Amióta világ a világ, az embereket mindig is érdekelte a divat. Divatoztak az ókorban, a középkorban, az újkorban, mi több, bizonyos idő múltán vissza-visszatértek az egykor használt elemek egy-egy – az éppen adott kor embere számára új - motívummal a ruhakészítő szakemberek jóvoltából. <strong>Kenyeres Ilona jegyzete</strong>

Amióta világ a világ, az embereket mindig is érdekelte a divat. Divatoztak az ókorban, a középkorban, az újkorban, mi több, bizonyos idő múltán vissza-visszatértek az egykor használt elemek egy-egy – az éppen adott kor embere számára új - motívummal a ruhakészítő szakemberek jóvoltából. Kenyeres Ilona jegyzete

A különböző évszakoknak is megvannak a maguk sajátosságai - a mai fiatalokat elnézve, időnként bizony féltem is őket, amikor télvíz idején is csípőnadrágban, s a hasukat, derekukat egyáltalán nem takaró felsőben látom szaladgálni. (Bővebbet talán az urológusok tudnának mondani e témában…)

A mindenkori divattrendekről a hazai lakosság régebben egy népszerű havi magazin hasábjain, valamint a nagyobb ruhagyárak divatbemutatóin tájékozódhatott – ezek a „források” mára már jócskán elapadtak. A televízió azonban szerencsére átvette e szerepet, s azon túl, hogy éppen melyik „alfahím”, vagy - roppant finoman fogalmazva „rosszkislány” került be az aktuális ilyen-olyan show-műsorba, időnként a divatról is tudósít.

Legutóbb például egy igazán érdekfeszítő téma került napirendre „Az ősz büntetőperes divatja" címmel! A műsorvezetők egy stilyst részvételével taglalták, milyen ruhában ildomos megjelenni a bíróságon, mintaként felhozva a közismert sorozatszínész és volt kedvese napokban zajló perét. A stylist semmibe nem nézte az áldozatot, mivel az igen drága(!) ruhában jelent meg, viszont majdhogynem „feloldozta” összes bűne alól a színészt, aki azért vette fel kétszer is ugyanazt az inget, mert jócskán meghízott! (No meg talán pénze sem volt új ingre!). E faramuci hozzáállással már a kimondhatatlan nevű műsorvezető sem értett egyet – no de így kerek egy igazán érdekfeszítő műsor!

Kenyeres Ilona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!