Hajdú-Bihar

2010.08.26. 07:43

Nemzetközi kocsifecskendő verseny Berettyóújfaluban

<p>A Hajdú-Bihar Megyei Tűzoltószövetség és a Berettyóújfalui Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság közös rendezésében 2010. szeptember 03-04-én hetedik alkalommal kerül megrendezésre Berettyóújfaluban a Bihari Nemzetközi Kocsifecskendő Verseny és Tűzoltó Fesztivál.</p>

A rendezvény helyszíne a Morotva Ligetben található műfüves pálya lesz, a kísérő programokat a nagyszínpadon tartják meg.

A szeptember 04-én 09.00 órától kezdődő kocsifecskendő versennyel a rendezők a régi tűzoltó hagyományokat szeretnék ápolni, melynek során a hazai és külföldi résztvevők megmutathatják régi kocsifecskendőiket a közönségnek, és versenyen bizonyíthatják ügyességüket.

A versenyen felnőtt, ifjúsági és senior korcsoportban kocsifecskendő, valamint mozdonyítható fecskendő versenyszámokban legfeljebb 7+1 fős csapatok mutatják be felkészültségüket a szervezők által rendelkezésükre bocsátott felszerelések használatával.

A verseny lebonyolítása a Magyar Tűzoltó Szövetség Hagyományőrző Tagozata szabályai szerint történik majd. (a szabályok megtalálhatók a www.mtsz-firefa.hu web oldalon.)

A nemzetközi kocsifecskendő verseny programja

Szeptember 03. péntek
08.00 Szakmai konferencia a tűzoltóságon
12.00 Külföldi csapatok fogadása
14.00  Ifjúsági tűzvédelmi vetélkedő
16.00  Főzőverseny
18.00  Kulturális program
19.00 Főzőverseny eredményhirdetése

Szeptember 04. szombat
08.00 Reggeli zenés ébresztő – felvonulás a berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekar kíséretével – gyülekező a Morotva Ligetben
09.00  Kocsifecskendő verseny a Morotva Liget műfüves pályáján
11.00  Veterán motor és tűzoltógépjármű találkozó
14.00  Kulturális műsor

Szeptember 05. vasárnap
08.00  Találkozó a külföldi csapatokkal a Tűzoltóságon
15.00  Külföldi csapatok búcsúztatása

A egész rendezvény ideje alatt tűzoltóeszközök kiállítása, hagyományőrző bemutatók, tűzoltó óriáscsúszda, tűzoltó létramászás. Kirakodóvásár.

- Holes István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!