Görömböly hírei

2018.01.26. 15:25

360 fokos videó: Forralt Bor és Tepertő Fesztivál - Görömböly megtelt

Miskolc - Az idei, már 8. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Fesztiválon olyan sokan voltak, hogy Görömbölyre ki lehetett volna tenni a "megtelt" táblát. A szőlővessző-szentelés köré épülő, adventet farsangba átvezető mulatságon a gasztronómiáé és a jó hangulaté volt a főszerep.

Miskolc - Az idei, már 8. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Fesztiválon olyan sokan voltak, hogy Görömbölyre ki lehetett volna tenni a "megtelt" táblát. A szőlővessző-szentelés köré épülő, adventet farsangba átvezető mulatságon a gasztronómiáé és a jó hangulaté volt a főszerep.

Már parkolóhelyet találni is egy kisebb harc volt. Egy hölgy például úgy oldotta meg a problémát, hogy egy sáros-latyakos domboldalra állt fel autójával, ami szerencsére nem csúszott le onnan (legalábbis míg ott jártunk). Kocsis mizériánk jól előrevetítette azt, ami a Szolártsik téren várt ránk: a kvázi főfellépő Szűcs Judith koncertjének idejére annyira megtelt a kis görömbölyi tér, hogy mozdulni is alig lehetett az emberek, sátrak, bódék, árusok gyűrűjében.

A Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete kettős céllal indította útjára a fesztivált évekkel ezelőtt. Szerettek volna helyben egy ünnepet, ami átmenet az adventi időszak és farsang között, az emberek összejöhetnek, ehetnek-ihatnak-barátkozhatnak. Kovács András, a szervezet elnöke kifejtette, hogy a szőlő védőszentjének, Vincének a napjához igazították a Forralt Bor és Tepertő Fesztivál napját - ha már egyszer borbarátok. Megvan ennek egyébként a maga hagyománya, hiszen ilyenkor a szőlőgazdák Vince-napi vesszőt vágnak, amit vízbe helyeznek, és az ágacska fejlődéséből meg tudják ítélni, hogy milyen termésre számíthatnak az évben. Hagyományosan része a napnak, hogy ünnepélyes keretek között vesszőt szentelnek, amivel idén magyar rekordot is állítottak fel. Ötszáz szál Vince-vesszőt szenteltek meg, és ezzel most már azt is büszkén elmondhatjuk Görömbölyről, hogy ebben mi tartjuk a rekordot. De emellett a fő hangulat az tényleg a vidámság volt. Persze benne volt a pálinka és a forralt bor, de akkor is jó volt látni, hogy az emberek a sár, a hideg, és a tömeg ellenére is jól érzik magukat, minden korosztályból. A forralt bor főzőverseny csapatai a maguk kis standjainál piknikeztek, az árusokhoz tömött sorok álltak, a háttérben meg szólt a bazári buli. Az már csak az én egyéni problémám, hogy egy kaptafára mennek a színpadi programok, bár azért a helyi Görömbölyi Zengedezők, Görömbölyi óvodások, és a Tapolcai Dalkör legalább adott egy löketet a lokálpatriotizmusnak. A Kerozint már nem vártuk meg.


Nézz körbe 360 fokban!

" target="_blank">A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


[related-post post_id="3746725"]

[related-post post_id="3741260"]

[related-post post_id="3740029"]

[related-post post_id="3738632"]

[related-post post_id="3732259"]

[related-post post_id="3729980"]

[related-post post_id="3719205"]

[related-post post_id="3699989"]

[related-post post_id="3729544"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!