Friss hírek

2008.02.25. 19:05

Megúszták a tilosban cigiző képviselők - RTL Klub

<p>Nem kapnak semmilyen büntetést azok a politikusok, akik a múlt hétfőn tilosban dohányoztak a Parlamentben. Az RTL Klub Házon Kívül című műsorában rejtett kamerával buktattak le képviselőket, akik nem a kijelölt helyen cigarettáztak. Az MSZP szerint a házelnöknek kellene fellépni az ügyben, de ő nem akart erről beszélni. Ha tetten érik a képviselőket, az ÁNTSZ is megbüntetheti őket.</p>

A tévések többek között az MSZP-s Katona Bélát is felvették, ahogy a folyosón dohányzik, majd ezt egyszerűen letagadta.

A szocialisták frakcióigazgatója szerint a büntetés kiszabása a Házelnök dolga lenne. Ha valaki hibázott, akkor azt belátja és remélhetőleg ezután másként fog tenni - mondta Varjú László. Szili Katalin azonban nem akart nyilatkozni arról, hogy tervez-e bármiféle szigorítást vagy esetleg büntetést

A Fidesz frakcióigazgatója szerint ők jobb helyzetben vannak, mert a Fidesz folyosón van a kijelölt dohányzóhely. Ugyanakkor Répássy Róbert is látott már tilosban füstölő jobboldali képviselőket. Nem gondolom, hogy képviselőtársaimat a törvényre hivatkozva kellene meggyőznöm arról, hogy ne dohányozzanak a tilosban, inkább azt szoktam mondani, hogy engem zavar - mondta.

Még Horváth Ágnes egészségügyi miniszter is odament a tilosban dohányzó képviselőkhöz, de nem szólt rájuk. Pedig éppen az egészségügyi tárca akarja kitiltani a cigarettát onnan, ahol nem dohányzók is megfordulnak. Például az éttermekből vagy munkahelyekről. A tervek szerint erről még idén szavaz az Országgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!