Foci vb 2022

2022.11.30. 18:30

Ausztrál ünnep a katari estében

Már megismételte németországi teljesítményét a szigetország válogatottja.

ÉM

Australia's forward #07 Mathew Leckie scores his team's first goal during the Qatar 2022 World Cup Group D football match between Australia and Denmark at the Al-Janoub Stadium in Al-Wakrah, south of Doha on November 30, 2022. (Photo by Chandan KHANNA / AFP)

Fotó: AFP

A másik csatán, az ausztrál-dán meccsen azt lehetett tudni, hogy előbbi alakulat biztosan továbbjut, ha legyőzi európai ellenfelét, míg az ,,északiaknak" csak a siker volt ,,váltó" a következő körre. Labdabirtoklási fölényben volt Dánia, volt, amikor nagyon kapujukhoz szegezték az ellenfelet. Az ausztrálok felélénkültek a játékrész hajrájára, de a 43. percben Behich távoli lövése nem okozott gondot Schmeichelnek.

Ez a teljesítményt átmentették a sárga-zöldek a második félidő elejére is, egy óra foci után Tunézia vezetése miatt mindkét válogatott kiesésre állt. Egy perccel később viszont Leckie kapott jó labdát és vezethette az egyetlen védőre és a dán kapusra a labdát. Két csel után fektette el védőjét, majd ballal, 11 méterről lőtt a bal alsóba, 1-0. Nehéz helyzetbe kerültek Eriksenék, akik majdnem tizenegyeshez jutottak, azonban az asszisztens lest jelzett.   

Nem igazán kockáztattak a hajrában ausztrálok, a piros-fehérek nem tudtak újítani, így talán némi meglepetésre kiestek, míg Ausztrália a második helyen továbbjutott. Ezzel megismételték eddigi legjobb, 2006-os szereplésüket, amikor a németországi tornán nyolcaddöntőztek.

Ausztrália – Dánia 1-0 (0–0)

Al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion, 41 232 néző. V.: Mustafa Gorbal (algériai).

Ausztrália: Ryan – Degenek, Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Hrustic, 89.), Irvine, Mooy, Goodwin (Baccus, 46.) – Duke (Maclaren, 82.), McGree (Wright, 74.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.

Dánia: Schmeichel – Kristensen, Andersen, Christensen (Bah, 46.), Maehle (Cornelius, 69.) – Höjbjerg, Jensen (Damsgaard, 59.) – Skov Olsen (Skov, 69.), Eriksen, Lindström – Braithwaite (Dolberg, 59.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.
Gólszerző: Leckie (61.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!