Foci vb 2022

2022.11.30. 22:08

Argentin elsőség, lengyel mázli

Ma este a C-csoportban osztották ki a továbbjutó pozíciókat.

ÉM

DOHA, QATAR - NOVEMBER 30: Robert Lewandowski of Poland in action during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group C match between Poland and Argentina at Stadium 974 on November 30, 2022 in Doha, Qatar. Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency (Photo by SALIH ZEKI FAZLIOGLU / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Fotó: Anadolu Agency via AFP

Szerdán este további két helyért harcolt négy csapat, a sláger találkozó a lengyel-argentin összecsapás volt. Amikor még 0-0 volt az állás itt (és a másik meccsen), a táblázaton Lewandowskiék, továbbá Messiék voltak az első, illetve a második helyen, de ez korántsem volt végleges helyzet. Húsz perc alatt öt, említhető argentin akcióban volt benne Messi, akinek a feje a 37. percben, a lengyel 16-oson belül találkozott a vetődő Szczesny kezével. Makkelie játékvezető megnézte az esetet, hogy nem jár-e büntető. Megadta. Messi a kapu bal oldalát vette célba, Szczesny jól érezte az irányt és jobb kézzel felnyúlva szögletre ütötte a labdát. A ,,polákok" hálóőre ezzel a második 11-est fogta meg a tornán, a csoportkörben.
A szünet után közvetlenül Di María ugratta ki Molinát, aki bepasszolta a labdát a 16-oson belülre, Mac Allister pedig 12 méterről, jobbal lőtt a jobb alsó sarokba, 0–1. 11-0 volt a kaput eltaláló lövések terén az argentinoknak, nagyon keveset mutatott a lengyel válogatott. A 68. percben ernández vezette középen a labdát, majd kiugratta J. Álvarezt, aki 12 méterről, jobbal a bal felső sarokba lőtte a labdát, 0–2. A lengyelek így minden statisztikai adatban ugyanúgy álltak, mint a mexikóiak, de ami ezután döntött, a sárga lapok száma (4-7), még tartotta őket a második helyen. És így is maradt, Mexikó nem tudott több találatot szerezni, sőt, kapott is egyet.
Az argentinok december 3-án Ausztráliával találkoznak a nyolcaddöntőben, a lengyelek pedig Franciaországgal, december 4-én.

Jegyzőkönyv
Lengyelország – Argentína 0-2 (0–0)
Doha, 974 Stadion, 44 089 néző. V.: Makkelie (holland).
Lengyelország: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski (Jedrzejczyk, 72.) – Bielik (D. Szymanski, 62.), Krychowiak (Piatek, 83.) – Zielinski, Swiderski (Skoras, 46.), Frankowski (Kaminski, 46.) – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz.
Argentína: Emiliano Martínez – N. Molina, C. Romero, Otamendi, M. Acuna (Tagliafico, 59.) – Mac Allister (Almada, 83.), De Paul, Enzo Fernández (Pezzella, 79.) – Di María (Paredes, 59.), Messi, J. Álvarez (L. Martínez, 79.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.
Gólszerző: Mac Allister (46.), Álvarez (68.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!