Szatmárról rajtol a TransCarpatic Rally

<p>Szatmárnémeti főtteréről indul majd a hétnapos terepverseny, a TransCarpatic Rally. Az útvonal a Kárpátokon keresztül vezet a mezőny pedig szeptember 6–án érkzeik meg Mangáliára.</p>

Szatmárnémeti régi főteréről indulnak útnak vasárnap a nemzetközi TransCarpatic Rally versenyzői. A 2500 kilométeres össztávú versenyre olasz és magyar licensszel rendelkező csapatok is beneveztek, hogy hegygerinceken, erdei és mezei útakon keresztül, napi 700–800 kilométeres szakaszokban elérjék a Fekete–tengert. A FIA nemzetközi szabályai szerint megszervezésre kerülő ralira autó, motor és quad/atv kategóriában szállnak harcba a győzelemért, amely több ország nemzeti bajnokságában is értékes pontok megszerzésével jár. A versenyzők bemutatkozására és a rajtceremóniára augusztus 31–én 16.30 órakor kerül sor római katolikus Székesegyház elől. A rendezvény keretében az autósportok rajongói közelről is megtekinthetik a hosszútávú versenyre épített autókat és egyéb járműveket.

A verseny tehnikai rajtjára szeptember 1–én, 7 órától kerül sor a GerBog kft. telephelyén (Dariu Pop út 1/a szám), a percenként inditott versenyzők Kismajtény felé veszik az irányt, majd onnan Margittán keresztül Nagyváradra érkeznek. Egy rövid szerviz után a Nyugati–Kárpátok felé indulnak. Az első nap végállomása Gyulafehérváron lesz. A Transcarpatic Rally és a szatmári versenyzők médiatámogatói a Szatmári Friss Újság és az Erdély Online.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!