Életstílus

2017.11.26. 19:36

Tegyük fagymentes helyre!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A leander és az amarillisz is másfajta teleltetést igényel.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A leander és az amarillisz is másfajta teleltetést igényel.

A leander fácskák és bokrok a fagyok beálltáig maradhatnak a szabadban. A téli hónapok idején olyan fagymentes helyen legyenek, ahol némi fényt is kapnak, mert sötétben és zárt, levegőtlen helyen a leveleket sűrűn ellepik a nedvszívó pajzstetvek, amelyek ellen idejében és hatékonyan kell védekezni.

Az amarilliszt az elsárgult, leszáradt levelektől tisztítsuk meg, a túlságosan hosszúra nőtt gyökereket kurtítsuk meg, és úgy helyezzük el a földben, hogy a hagyma fele a talaj felszíne felett legyen – írja Bálint György, az ország Bálint gazdája honlapján. A földet csak egyszer öntözzük meg és a cserepet tegyük meleg, sötét helyre, ahol a hagyma élettevékenysége megindul. A bimbóképződéshez sötét, 10-12 fok és kb. 2-3 hónap szükséges. Ha a virágszár megjelent és 15-20 centiméterre megnyúlt, következhet az intenzív öntözés, hetenként egyszer műtrágyaoldattal is. Ekkor a növényt viszont már helyezzük világos, de nem túl meleg helyre.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!