Életstílus

2017.11.12. 08:47

Az arcápolás „hatparancsolata”

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Akár mást, akár magunkat lepjük meg valamilyen kozmetikummal, érdemes sok mindenre odafigyelni.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Akár mást, akár magunkat lepjük meg valamilyen kozmetikummal, érdemes sok mindenre odafigyelni.

Nincs is szebb ajándék, mint szépséget és egészséget ajándékozni a szeretett családtagnak vagy barátnak, esetleg önmagunkat is meglephetjük egy arcápolási csomaggal. De vajon mire kell figyelni, hogy jól válasszunk? A Dr. Organic összeállítása ebben lesz segítségünkre – hat pontban.

1. Legyen a kozmetikum káros anyagoktól mentes!

Közel sem mindegy ugyanis, hogy milyen típusú kozmetikumot választunk, hiszen senki sem szeretne allergiát okozó, bőrkárosító csomaggal előrukkolni. A natúr kozmetikumok kőolajszármazék, SLS, parabén- és mesterséges illat- vagy színezékmentesek, így bátran ajánlhatóak akár az érzékeny bőrűeknek is. Óvnak a környezeti ártalmaktól, és természetes anti-aging összetevőknek köszönhetően feszesítő, kisimító hatásuk a bőr mély rétegeiben hat.

2. Ha ajándék lesz, előbb informálódjunk!

A megfelelő arckrémek kiválasztása jóval bonyolultabb feladat, mint mondjuk egy tusfürdő vagy testápoló megvásárlása, ilyenkor fontos kideríteni, hogy akinek az ajándékot szánjuk, milyen bőrrel rendelkezik.

Kinek szánjuk?

3. Legyen személyre szabott!

Az arcápolásnál pedig különösen érdemes figyelni arra, hogy kinek is szánjuk az adott készítményt: az 50 év felettieknek már száraz, ráncosodásra hajlamos a bőre, így nekik a gazdagabb, zsírosabb, öregedésgátló hatóanyagok javasoltak (például az argánolaj vagy a gránátalma), ha valaki télen sokat tartózkodik a szabadban, neki segíthet egy aloe verás szuperhidratáló, a zsíros-pattanásos bőrűek pedig teafás termékeket is kipróbálhatnak.

4. Fontos, hogy betartsuk az arcápolás lépéseit!

A szakemberek szerint a szép arcbőr titka a megfelelő otthoni arcápolásban rejlik. Így például nem szabad este sminkben lefeküdni, minden este le kell mosni az arcbőrt és tonizálni kell, érdemes más-más krémet használni éjjelre és nappalra, hetente egyszer pedig egy bőrradír is csodákat tehet. A megemelt hatóanyagú, komplex szérumok sok-sok bőrproblémán segíthetnek.

5. A szem a lélek tükre!

Nem hiába mondják, hogy a szem a lélek tükre, hiszen ez az egyik leghangsúlyosabb rész az arcunkon és egyben a legérzékenyebb is. Egy átmulatott éjszaka nyomai rögtön a szem környékén látszódnak meg csakúgy, mint az öregedés első jelei. Éppen emiatt érdemes szemkörnyékápolót használni, ami hidratál, eltünteti a ráncokat és a karikákat.

6. A belbecs mellett a külcsín is fontos!

A cég idén kedvezményes áron kínálja majd arcápolási csomagjait extra szűz kókuszolaj hatóanyaggal, ebben egy nappali és éjszakai krém, valamint egy szemkörnyékápoló található, de bárki maga is összeválogathat csomagot a termékekből.

- ÉM -


[related-post post_id="3672595"]

[related-post post_id="3672904"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!