Életstílus

2016.11.11. 16:25

Tudja meg, hogy az arcbőre mit árul el az egészségéről!

A hagyományos keleti orvoslás szerint az arc tökéletesen tükrözi az egészségi állapotunkat. De vajon az ön arca miről árulkodik?

A hagyományos keleti orvoslás szerint az arc tökéletesen tükrözi az egészségi állapotunkat. De vajon az ön arca miről árulkodik?

Sovány és beesett arc

Valószínűleg túl messzire ment a diétában vagy az edzésben és az arcbőre nem jutott elegendő oxigénhez, ez pedig leginkább a járomcsont környékén érzékelhető. Készítsen egy személyre szabott edzéstervet és tartsa be az egészséges étkezés szabályait. Ezzel az arca egészségesebbnek és frissebbnek fog tűnni.

Duzzadt arc

Ha azt látja, hogy arca fel van puffadva, akkor mozogjon többet, kerülje az alkoholt és próbáljon meg kevesebbet stresszelni. Ez a három tényező ugyanis befolyásolja a szervezet kollagéntermelését és az arc petyhüdté válhat.

Ráncok

Ha valaki túl sok időt tölt a napon, akkor a káros ultraibolya sugárzás miatt hamarabb öregedhet a bőre. A szemeink környékén a bőr vékonyabb, ezért ott hamarabb ráncosodhat a bőr. A ráncok kialakulásának megelőzése érdekében még felhős időben is érdemes napfényvédőt használni.

Száraz bőr

Valószínűleg a helytelen táplálkozás okozza a bőr szárazságát. A szervezet nem kapja meg a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, ezért a bőr dehidratálttá válik. Fogyasszon több zöldséget és gyümölcsöt, az eredmény pedig rövid időn belül láthatóvá válik.

Bőrpír

A túlzott mértékű kávéfogyasztás is befolyásolhatja az arc kipirosodását. A koffein száríthatja is a bőrt, de a D-vitamin hiánya is okozhatja. Igyekezzen több időt tölteni a szabadban és kerülje a kávét.

Sárga bőr

Biztos látott már olyan embert, akinek a bőre sárgának tűnt. Ezt a máj nem megfelelő működése vagy a vérszegénység okozhatja. Ha a bőre ilyen színűvé válik, mindenképpen konzultáljon egy szakemberrel.

Sápadt bőr

Ha az arc sápadtabb a szokásosnál, akkor az vashiányt jelez. Igyekezzen vasban gazdag ételeket, húst, valamint hüvelyeseket fogyasztani és ne feledkezzen meg a C-vitaminról sem, amely segíti a vas felszívódását a szervezetben.

Karikák a szem körül

Egészségtelen diéta vagy kialvatlanság. Mindegyik okozhatja a szem körül kialakuló sötét foltokat, amely ellen nehéz felvenni a harcot. Ezek mellett a dohányzás és az alkohol is negatív hatással bír a szem környékére. Az elegendő alvás és a rossz szokások leküzdése segít felvenni a harcot a karikák ellen.

Akné

Ha zsírokban és cukrokban gazdag ételeket eszik, akkor pattanások fognak megjelenni a bőrén. Emellett hormonális problémák is okozhatják a kellemetlen tüneteket.

Ráncok a száj körül

A száj vonala körül lévő ráncok azt jelzik, hogy nagyon szeret mosolyogni. Viszont sajnos nem csupán ezt, de a B-vitamin hiányát is mutatják. A száraz, cserepes ajkak pedig a C-vitamin hiányára utalnak. A dohányzás pedig cseppet javít a helyzeten.


Nem mindenki annyira szerencsés, hogy fotogén. Sőt, akadnak, akikről szinte csak rossz képek készülnek. De elárulunk néhány trükköt, amelyek segítségével mindenki elégedett lesz a róla készült fotóval.

Látott már szellemet a sörben? És macskát a macskán? Félszáz kép, amely arcot mutat ott, ahol valójában nincs is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!