500 dollár ütötte a markát

2022.06.27. 13:40

Egy 29 éves férfi győzött a kislányok között egy női gördeszkaversenyen

A 29 éves Ricci Tres első helyen végzett a The Boardr Open női döntőjében, és 500 dollár pénzdíjat vihetett haza. A második helyezett, a 13 éves Shiloh Catori 250 dollárt vihetett haza.

A napokban egy férfinak született transznemű elindulhatott a New York-i gördeszkaverseny női számában. A 29 éves Ricci Tres természetesen könnyen legyőzte ellenfeleit és hazavihette az 500 dolláros pénznyereményt. Az ellenfelei nagyrészt még csak kislányok voltak, akiknek esélyük sem volt felvenni a versenyt a 29 éves férfival. A második helyezett például egy 13 éves lány lett, a harmadik helyezett pedig egy 16 éves tinédzser. A döntő hat versenyzője közül négyen 18 év alattiak voltak, a legfiatalabb versenyző, az ötödik helyezett Juri Iikura pedig mindössze 10 éves volt. Egy női gördeszkás versenyző, Taylor Silvermann számolt be az esetről a Twitteren – írja a V4NA.

Néhány hete Silvermann is megtapasztalhatta, hogy milyen az, amikor egy bajnokság szervezői megengedik a férfinak született transz versenyzőknek, hogy ellenük mérkőzzenek meg. Egy Lilian Gallagher nevű transznemű sportoló anélkül győzte le a teljes női mezőnyt, hogy megerőltette volna magát, így összesen ötezer euró pénznyereményt vihetett haza. Silvermann pedig ezt nem hagyta szó nélkül, az Instagram oldalán fakadt ki a történtek miatt.

1000 dollárt kapott a selejtezőben, 3000 dollárt a döntőben, és 1000 dollárt a legjobb trükkért. Ez összesen 5000 dollárt tett ki a női sportolóknak szánt pénzdíjból. Én 1000 dollárt kaptam a selejtezőben és 1750 dollárt a második helyért, tehát összesen 2750 dollárt. A harmadik helyezett lány 750 dollárt kapott. Az a lány, aki 1000 dollárt érdemelt volna a legjobb trükkért, semmit sem kapott, azzal együtt, aki a harmadik lett volna

– írta a gördeszkás lány a bejegyzésben, majd mindezt el is küldte egy levélben a szervezőknek.

Silverman számos alkalommal felszólalt a közösségi médiában azzal kapcsolatban, hogy biológiai férfiak versengenek a nőkkel.

Az utóbbi hetekben egyre nagyobb port kavart a világban az, hogy néhány sportágban engedélyezték férfinak született transzneműek versenyzését a női sportolók között. Ahogy arról a V4NA korábban beszámolt, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) már hivatalosan is bejelentette, hogy az őszi szezonban mindenki maga döntheti el, hogy férfi vagy női nemű, és ennek megfelelően játszhatnak a férfi vagy női ligákban. A DFB azután jelentette be az újítást, hogy kiderült, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) engedélyezheti a transznemű sportolóknak, hogy az ellenkező nemű ligákban játszhassanak. A férfinak született játékosok így akár át is igazolhatnak a női bajnokságokba.

A lavinát a Lia Thomas nevű, férfinak született fiatal úszó esete indította el még év elején, aki kihasználva a testi fölényét minden női versenyszámot magabiztosan megnyert, esélyt sem hagyva a női úszóknak. Sőt, minden addigi rekordot megdöntött a teljesítményével.

De nem csak az igazságtalanság gyötörte a női csapattársakat és versenytársakat. A Pennsylvaniai Egyetem úszócsapatának több tagja is megszólalt, név nélkül osztották meg aggályaikat. Elmondásuk szerint a legkényelmetlenebbül az öltözőben érzik magukat Lia Thomas miatt.

Az öltözés határozottan kínos, mert a transznemű úszónak megvannak a férfi nemi szervei, és vonzódik is a nőkhöz. Thomas gyakran nem takarja el az átöltözések során a péniszét, és a csapattársainak arról mesél, hogy nőkkel szokott randevúzni. Így az se világos számunkra, hogy leszbikus transznemű nőnek, vagy pedig heteroszexuális férfinak vallja-e magát valójában

– panaszkodtak a csapattársak.

Nem sokkal később később a National Football League (NFL) amerikaifutball-szövetség bajnokságában szereplő Carolina Panthers bejelentette, hogy ők fogják alkalmazni a történelem első transznemű pomponlányát.

Nagy port kavart az az eset is, amikor két biológiai férfi elindulhatott az Egyesült Királyság egyik legnagyobb kerékpárversenyén, majd természetesen ők foglalhatták el a dobogó első és második fokát. A verseny utáni eredményhirdetésről készült szürreális fotó órák alatt bejárta a világhálót. A dobogó első két fokán nőként viselkedő férfiak álltak, akik annyira büszkék voltak, hogy legyőzték az összes női versenyzőt, hogy egy csókot is loptak egymástól. Mellettük a pódium harmadik fokán egy nő állt, aki a kisgyerekét tartotta a kezében.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!