Egyperces

2019.02.03. 19:26

Törpejárás, őzek nyomában

Miskolc - Fantasztikus kalandjáról számolt be a borsodi fotós, Matesz Gábor.

Miskolc - Fantasztikus kalandjáról számolt be a borsodi fotós, Matesz Gábor.

Vasárnap délelőtt vadászatra indultam, ám ezek a lövések nem okoztak kárt egyetlen vadállatban sem! – írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolóban.

Helló, izomláz!

Első alkalommal, egyetlen őzhátsóval kellett beérnem, másodjára viszont tuti tippet kaptam. Az első félórában nem találkoztam egy kóbor lélekkel sem, aztán hirtelen megpillantottam egy 30-40 főből álló őz rudlit. Nem akartam hinni a szememnek. Gyorsan útnak is eredtek.

Ekkor elterveztem, hogy megkerülöm a halastavat és pont szemben találkozunk, hiszen a rudli arra vette az irányt, ám ezt követően jött a következő ámulat, újabb 20-30 főből álló csapatra bukkantam.

Elterveztem, hogy közelebb kerülök hozzájuk, és úgy tűnik, a befektetett türelem meghozta gyümölcsét. Nagyjából három órát töltöttem a -4 fokos vadonban, minden egyes pillanatát élveztem, fázni nem jutott idő, sőt, még melegem is volt, ugyanis az öt kilométeres túra egynegyedét törpejárásban tettem meg. Szóval igen, helló, izomláz, de kit zavar ilyen remek élmények után?! – olvassuk Matesz Gábor írását.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!