Augusztus közepétől

2022.08.14. 15:00

Magyarországon a Huawei legújabb, nagy képernyős notebookja

A nagy teljesítményű, FullView kijelzős MateBook D 16 megbízható társ a munkához, tanuláshoz és szórakozáshoz egyaránt. Az eszköz Windows 11 Home operációs rendszerrel és magyar billentyűzettel lesz kapható hazánkban augusztus 15-től.

Forrás: Huawei

Fotó: ZhuYanxun

Formabontó termékkel bővítette magyarországi notebook-kínálatát a Huawei. A távmunka és távoktatás globális trendjével párhuzamosan megnőtt az igény nagy képernyős, nagy teljesítményű, könnyű laptopok iránt. A vállalat erre reagálva alkotta meg legújabb termékét, a MateBook D 16-ot. Az új modell egyik legkiemelkedőbb újdonsága, hogy a Huawei olyan készülékházba építette be a 16” méretű kijelzőt, amelybe több más gyártó csak 15,6”-es képernyőt helyez el, ennek köszöhetően az eszköz megkönnyíti a többféle feladat egyidejű kezelését és a munka hatékonyságát.

Hatalmas, szemkímélő kijelző, nagy teljesítményű processzor

A MateBook D 16 16”-os FullView kijelzője 90 százalékos képernyő-test arányt és elsőként ebben a modellben 16:10 képarányt biztosít. A készülék könnyű fémháza a 15,6 hüvelykes laptopokhoz hasonló súlyú, mindössze 1,7 kg-os. A notebook TÜV Rheinland Low Blue Light tanúsítvánnyal is rendelkezik, amelynek köszönhetően pontosan reprodukálja a képek színeit anélkül, hogy sárgás árnyalatot okozna, így védve a felhasználók szemét. Emellett a kijelző egyenáramú fényerő-szabályozást is alkalmaz, segítve a felhasználókat a szemfáradás enyhítésében.

 

A Huawei MateBook D 16 12. generációs Intel Core H-sorozatú processzorral működik, amely akár -i7-12700H-ig, akár 40 W-os TDP-vel, kétcsatornás RAM-mal és nagy sebességű SSD meghajtóval hibátlanul és hatékonyan kezeli az összetett feladatokat is.

Az erőteljes teljesítményhez járul hozzá az innovatív Huawei Metaline Antenna technológia, amely stabil vezeték nélküli hálózatot biztosít: még gyenge Wi-Fi jel mellett is 55 százalékkal nő a letöltési sebesség, míg a számítógépes játékok és videokonferenciák 57 százalékkal, illetve 67 százalékkal gördülékenyebben futnak.

A készülék AI hanggal és AI kamerával rendelkező Okos konferencia megoldásával szinte bárhol és bármikor optimális online tárgyalótér alakítható ki. A kristálytiszta 1080P AI kamera a képminőségnek és az intelligens mesterséges intelligencia funkcióknak köszönhetően élvezetesebbé teszi a videókonferenciákat. Videóhívás közben az AI-kamera Követő kamera funkciója valós időben úgy állítja be a képernyőt, hogy a beszélő a kép közepén maradjon, így még ha mozog is, nem tereli el a figyelmet a témáról. A Szemkontaktus funkció a mesterséges intelligencia segítségével intelligensen alkalmazkodik a felhasználó látóteréhez, így úgy tűnik, mintha nem a kamerába, hanem egymás szemébe néznének a beszélők.

Az új notebook AI zajcsökkentő algoritmusai csökkentik a hívások háttérzaját, a Személyes hangjavító funkció („Personal Voice Enhancement”) pedig segít a hívó félre összpontosítani. Ezenfelül a MateBook D 16 készülékházának szélein elhelyezkedő négy mikrofon lehetővé teszi a hangfelvételt az eszköztől legfeljebb öt méterre lévő forrásokból.

Super Device: a többeszközös együttműködés új szintje

A D 16 teljesen új szintre emeli a többeszközös együttműködést a gyártó egyedülálló Super Device megoldásának köszönhetően. Az innovatív szoftveres újítás segítségével a notebook könnyen csatlakoztatható más, közeli Huawei-eszközhöz. Ehhez elég az adott eszközt a MateBook D 16 közelébe helyezni, és az automatikusan felismeri őket, lehetőséget adva a gyors és egyszerű párosításra. Okostelefonok és táblagépek esetében a csatlakozást követően az adott eszköz felhasználói felülete megjelenik a laptop képernyőjén, így a külső készülék úgy kezelhető, mintha egy eszközt alkotna a laptoppal: hozzáférhetőek és szerkeszthetőek fájlok, egyszerre akár három telefonalkalmazás-ablak is megnyitható, a telefonra érkező videó- vagy hanghívásokat fogadhatók a MateBookon keresztül, sőt az egér és a billentyűzet is használható az okostelefon vezérlésére.

Továbbá Tükrözés módban a laptop képernyője a tabletre vetíthető, így mindkét eszköz ugyanazt a tartalmat mutatja. Ennek köszönhetően a tablet előnyhöz jut a laptop teljesítményéből, miközben a laptop hozzáférhet a tablet ceruzájához, könnyebbé téve a rajzolást. A Kiterjesztés mód funkcióval a laptop kijelzője külső monitorként a tabletre is kiterjeszthető, amely hasznosnak bizonyulhat jegyzetek készítésekor. Az Együttműködés mód pedig egyszerű áthúzással lehetővé teszi a tartalmak megosztását az eszközök között.

Ezenfelül a MateBook D 16 a MateView monitorokhoz is csatlakoztatható. A notebook képes a Super Device többeszközös fájlkezelésre, amellyel felhasználók egyszerűen kezelhetik a csatlakoztatott eszközeiken lévő fájlokat, valamint lehetővé teszi az AI keresést is, amely biztosítja a fájlok és képek gyors keresését PC-n, interneten és más összekapcsolt eszközökön.

A MateBook D16 Intel Core i5+16GB+512GB+UMA, Windows 11 Home operációs rendszerrel 399.990 Ft; a MateBook D16 Intel Core i7+16GB+512GB+UMA, Windows 11 Home operációs rendszerrel 499.990 Ft. Akik augusztus 15.-szeptember 15. között vásárolják meg a készüléket, egy Huawei Backpack Swift hátizsákot és egy Huawei Bluetooth Egeret is kapnak ráadásként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!