digitális oktatás

2021.03.10. 15:50

Ingyen internet a diákok után: nem éri meg késlekedni

Egy friss kormányrendelet alapján az alapfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézmények digitális oktatásában résztvevő diákjai és családjaik, valamint a digitális munkarendben tanító pedagógusok márciusban ingyenes helyhez kötött internet-szolgáltatásban részesülhetnek.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ezt külön kell igényelni a szolgáltatók által megadott határidőkön belül. A Telekomnál és a Vodafone-nál márciusi 26-ig, a Diginél viszont csak holnapig lehet regisztrálni az ingyenes internetért.

Mint ismert, a kormány először a középiskolások és tanáraik számára tette lehetővé még tavaly novemberben az internet digitális oktatásnál történő ingyenes használatát. Először egy hónapra, amit később három hónapra módosítottak, így már idén januárra és februárra is járt. Most márciusra további egy hónappal meghosszabbodik az ingyenesség.

Aki már korábban igényelte, annak nem kell külön jeleznie az igényét a szolgáltatójának, mert automatikusan meghosszabbítják az ingyenességet.

November végéig még kevesen kérték a díjak elengedését, február elején viszont az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szerint több mint 98 ezren éltek a lehetőséggel. Aki eddig nem kérte, de járna neki, a mostani igénylési időszakban is regisztrálhat az új jogosultakkal.

A határidőre figyelni kell, utólag ugyanis nem érvényesíthető a kedvezmény.

Az igényléshez szükséges a tanuló és a pedagógus oktatási azonosítója. A szolgáltatás ingyenesen csak egy helyen – lakóhelyen, tartózkodási helyen vagy szálláshelyen – vehető igénybe. A márciusi kedvezmény a szolgáltatók április számláiban jelenik majd meg.

Itt igényelheti az ingyen internetet

Telekom

Vodafone

Digi

Borítókép: Illusztrációfotó / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!