Emmy-díj

2019.09.24. 14:00

Újra nyert a Trónok harca

Vasárnap éjjel osztották ki az Emmy-díjakat a tévés produkciók legrangosabb eseményén.

A Trónok harca lett a legjobb drámasorozat

Forrás: AFP

Már 71. alkalommal osztották ki az Emmy-díjakat: a legjobb drámai sorozat a Trónok harca, a legjobb vígjátéksorozat a Fleabag, a legjobb minisorozat pedig a Csernobil lett. A tévés Oscarnak is nevezett Emmy-díj­ átadója magyar idő szerint szeptember 23-án hajnali öt körül ért véget.

Történelmet írt

Hollywood legrangosabb televíziós díjaiból a legtöbbet, kilencet az HBO produkciói szereztek meg a ceremónián, az Amazon hét díjat, a Netflix pedig négyet vitt el.

A nyolcadik évadával idén befejeződött Trónok harca sorozat kapta a legjobb drámasorozat díját, színésze, Peter Dinklage pedig Emmy-történelmet írt azzal, hogy negyedszer is elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó elismerést a drámakategóriában.

A legjobb vígjátéksorozat díjazottja, a Fleabag meglepetést okozott, mivel sokan várták a korábban már háromszor is díjazott Az alelnök vagy a tavalyi nyertes Marvelous Mrs. Maisel győzelmét. A sötét humorú széria főszerepét, egy fiatal londoni nőt alakító ­Phoebe Waller-Bridge, aki egyben a sorozat egyik alkotója is, a legjobb színésznő díját vehette át, sőt forgatókönyvírói munkáját is díjazták.

A legjobb korlátozott epizódszámú sorozat díját a Csernobilnak ítélték oda.

A legjobb drámasorozatbeli színész Emmy-díját a Tony- és Grammy-díjas Billy Porter kapta az LMBTQ-közösségben játszódó Pose című sorozatban nyújtott játékáért. A kategória legjobb színésznője pedig a Megszállottak viadala főszereplője, Jodie Comer lett.

A vígjátéksorozat-mezőny legjobb színészének díját a Barry főszereplője, Bill Harder kapta. Többek között még Michelle Williams (legjobb színésznő tévéfilmben, minisorozatban) is örülhetett az elismerésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!