Bulvár, celeb

2017.03.27. 09:19

Mit pumpálnak Pumpedék?

<em>Ha valaki nem ismerné Pumped Gabót, segítek egy kicsit. Gabónk a Balaton Soundon tűnt fel, az első számú nyári elektronikus zenei fesztiválon tökéletesre gyúrt testével. De ez még kevés lenne, mert ott ilyen kigyúrt csávóból ötpercenként szembejön egy tucat. Pumped Gabónk a mozgásával lett celebbé. Olyan fantasztikusan idétlen, de egyben az izomagyúság és ehhez kapcsolt életmód minden lényegét sűrítve közvetítő mozgással nyomott, pumpált le több egyszemélyes táncot, hogy a videója dűtött-borított az interneten.</em> Kiss László írása.

Ha valaki nem ismerné Pumped Gabót, segítek egy kicsit. Gabónk a Balaton Soundon tűnt fel, az első számú nyári elektronikus zenei fesztiválon tökéletesre gyúrt testével. De ez még kevés lenne, mert ott ilyen kigyúrt csávóból ötpercenként szembejön egy tucat. Pumped Gabónk a mozgásával lett celebbé. Olyan fantasztikusan idétlen, de egyben az izomagyúság és ehhez kapcsolt életmód minden lényegét sűrítve közvetítő mozgással nyomott, pumpált le több egyszemélyes táncot, hogy a videója dűtött-borított az interneten. Kiss László írása.

Most Pumpedékből reality show lett, az életükről kis összeállításokat nézhetünk az egyik tévéadón. Most ne foglalkozzunk azzal a nagyon egyszerű számítással, hogy ha bedobok egy sokakat majd jól kiakasztó, botrányszagú műsort, arról rögvest megindul a kritikák, hozzászólások áradata, azaz ketyeg az ingyenreklám.

Ettől szépen nő a nézettség, az a mutató, amiért az egészet csinálják, hiszen aztán ez fordítható át reklámbevétellé.”

Pumpedék a kiakasztási küldetést maximálisan teljesítik. Mondhatnám, hihetetlenül sötét, primitív, ugyanakkor teljesen gátlástalan figurákat alakítanak, akik tényleg minden megnyilvánulásuk után kiváltják az „ez nem lehet igaz” mondatot a kicsit értelmesebb nézőből. Nem az orális aktus majdnemsége, ami kiborító, hanem ahogy beszélnek, viselkednek, élnek, öltöznek, úgy együtt az egész. Nem csinálnak semmi különöset, jönnek-mennek, fetrengenek itt-ott, úgy általában baromira unatkoznak, és olyan párbeszédeket folytatnak, amit szerintem megírni biztos nem lehet, ezek eredetiek, mint egy Kodály által gyűjtött népdal.

Fogalmam sincs, mennyit tesznek rá pluszban a figurákra rendezői utasításra, még fokozva a durvítást, vagy csak hozzák magukat, de tény, hogy én rengeteg Gabó lelki hasonmást ismerek fiúban, lányban. Most már csak az a kérdés, van-e valami tetten érhető károkozása az egész Pumped-programnak.

Kár persze lehet az, hogy a nem kellő értelmi vértezettséggel rendelkező hazánkfiai, főleg közülük a fiatalabbak úgy gondolhatják, ha mindez a televízióban megy, akkor ez egy követhető, elfogadható példa, minta. Őszintén szólva nem hiszem. Egyrészt a fiatalok nem nagyon néznek tévét, a neten meg sokkal szélsőségesebb dolgokhoz szoktak. Példát venni a televízióból meg szerintem a hatvanas években volt divat utoljára, amikor a Robin Hood levetítése után minimum minden megyében bevittek egy embert a fejéből kiálló nyíllal, nem beszélve az Isaura szemműtétjére gyűjtött pénzről. Szóval Pumpedék csak pénzt pumpálnak – és addig maradnak a képernyőn, amíg ez megy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!