Bulvár, celeb

2011.03.23. 22:02

Meghalt Liz Taylor: Sorra emlékeznek rá világsztárok

<p>Sztárok is megemlékeztek a szerdán 79 éves korában elhunyt kétszeres Oscar-díjas Elizabeth Taylorról, az utolsó klasszikus hollywoodi sztárok egyikéről. A színésznőt hat hete szállították be egy Los Angeles-i elit klinikára, de már régóta szívproblémákkal küzdött.</p>

Franco Zeffirelli olasz filmrendező szerint Elizabeth Taylor egy már lezárult korszak utolsó nagy sztárja volt. Zeffirelli két filmben dolgozott együtt Liz Taylor -ral, az 1967-es A makrancos hölgyben és az 1988-as Az ifjú Toscaniniben. A 88 éves rendező azt mondta a szerdán elhunyt filmcsillagról, hogy szerencsésnek tartja magát, mert ismerhette őt és forgathatott vele. "Olyan emberek már nincsenek, mint ő. Azért, mert már tündérmesék sincsenek" - emlékezett az olasz ANSA hírügynökség tudósítása szerint. Zeffirelli szerint Liz Taylorban ritka tulajdonságok egyesültek, gyönyörű volt, intelligens, egy olyan nő, aki egy a maitól teljesen más világban is megengedhette magának, hogy nyolcszor menjen férjhez.

"Nagyon szomorú hallani gyönyörű barátom, Elizabeth Taylor haláláról, nagyon nagy ember volt" - mondta Michael Caine, az Olasz meló és a Get Carter című filmek brit sztárja.

A londoni születésű filmsztárról Elton John popzenész azt mondta, Hollywood kimagasló alakja távozott, aki nem csak színészként volt óriás, de hihetetlen emberként is.


A Bosszúvágy című film rendezője, Michael Winner szerint Liz Taylor volt az utolsó nagy klasszikus filmcsillag, az élete pedig a leghosszabb ideig futó szappanopera, amiben minden olyan csábítás és tragédia megtalálható volt, ami miatt Hollywood érdekes.

Liz Taylor az utolsó hollywoodi óriás


A popsztár George Michael a színésznő az AIDS-kutatásokat támogató szerepét emelte ki. A Twitter mikroblogon azt írta, hogy az utolsó hollywoodi óriás távozott ezen a szomorú napon, és Taylor kisugárzása fantasztikus volt. "Sosem láttam még annyira ibolyakék szemeket, mint az övé, gyönyörű volt" - írta róla, és hozzátette, büszke arra, hogy ismerhette őt.

J. D. Heyman a hollywoodi sztárokról író People magazin szerkesztője a CNN-nek azt nyilatkozta, Elizabeth Taylor volt a legnagyobb mozisztár, aki valaha is feltűnt a filmvásznon, ráadásul a huszadik század egyik legszebb nője. "Soha senkiből nem lesz már hozzá hasonló filmcsillag a Földön" - mondta a szerkesztő.

Elizabeth Taylor utolsó éveiben egészségügyi állapota miatt visszavonult a nyilvánosságtól, de továbbra is aktív maradt az AIDS ellenes küzdelem támogatójaként. Amerikai AIDS-ellenes szervezetek is sorra adták ki részvétnyilvánításaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!