BOON Sziréna

2018.12.02. 11:45

Életével fizetett a kocsmai kártyázás során

Miskolc - Úgy megverte a sértettet a borsodi férfi, hogy röviddel a kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.

Miskolc - Úgy megverte a sértettet a borsodi férfi, hogy röviddel a kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.

A vádlott 2015 augusztusában elment egy borsodi település helyi presszójába a bírósági iratok szerint. A beszélgetés és italozás közben úgy döntött, leül az egyik asztalhoz kártyázni, ahol már a sértett is játszott. Egy óra múlva, az akkor már ittas vádlott és sértett úgy döntöttek, szünetet tartanak, kimennek cigarettázni. A férfi nem követte rögtön a vádlottat, kutakodni kezdett a játék tétjéül szolgáló pénz körül, és eltette annak egy részét. Ezen úgy felháborodott a dohányzásból visszatérő vádlott, hogy ököllel megütötte. Ezt követően ismét kimentek együtt a presszó elé.

Fejen ütötte

A vádlott annyira mérges volt, hogy kinn tovább szidalmazta az imbolygó férfit, majd a veszekedés közben két alkalommal fejen ütötte, illetve a lábán is megrúgta. A sértett pár perc elteltével eszméletét vesztette. A helyszínre érkező mentők kórházba szállították, még aznap éjjel belehalt a sérüléseibe. Halálát az ütések miatt kialakult koponyaalapi bevérzéses sérülés okozta. A törvényszék halált okozó testi sértés és önbíráskodás elkövetése miatt állapította meg a vádlott bűnösségét, amiért 7 év börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a büntetés kiszabásakor figyelembe vette, hogy a sértett kiskorú gyermekeket hagyott hátra, ezzel és a testalkatából adódó erőfölényével a vádlott tisztában volt. A törvényszék a szabadlábon védekező vádlott bűnügyi felügyeletét is elrendelte, mely értelmében nem hagyhatja el a lakóhelyéül szolgáló települést. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést nyújtott be.

ÉM


[related-post post_id="4063840"]

[related-post post_id="4011922"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!