BOON Sziréna

2018.11.07. 15:13

Diákok próbálhatták ki a bírói távmeghallgatást Miskolcon

Miskolc - A közigazgatási bíráskodást mutatták be diákoknak Miskolcon.

Miskolc - A közigazgatási bíráskodást mutatták be diákoknak Miskolcon.

Az őszi szünet kezdete előtt a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola nyolcadik osztályos diákjai látogattak a Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra.

Életpálya modell

A tanulók a délelőttöt egy tárgyalás meghallgatásával kezdték, majd dr. Gyurán Ildikó közigazgatási ügyszakos bíró beszélt a bírói életpályáról, a közigazgatási perek sajátosságairól.

Ezt követően dr. Bernáthné dr. Kádár Judit a Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke bemutatta a bírósági szervezetrendszert, és általánosságban a közigazgatási és munkaügyi ügyek jellemzőit ismertette.

Dr. Demjén Péter, az Észak-magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium kollégiumvezetője a közigazgatási bíráskodásról beszélt a fiataloknak.

Jogkövető polgárok

A délelőtt zárásaként a tanulók a Via Video rendszerrel ismerkedhettek meg, majd informatikus segítségével kipróbálták a távmeghallgató rendszert. A mindenki számára hasznosnak ítélt délelőtt jókedvű, kötetlen beszélgetéssel zárult.

Gávayné Lénárt Andrea osztályfőnök a látogatás végén elmondta, hogy a bíróságon eltöltött idő hasznos volt többek között abból a szempontból, hogy közelebb hozta az osztálya számára a bíróságot, valamint segítette őket a tudatos és jogkövető állampolgárrá válásuk folyamatában. Továbbá kiemelte, hogy a nyolcadik osztályos gyermekek számára a továbbtanulás előtt is rendkívül praktikus volt a bíróság ezen programja.

ÉM


[related-post post_id="4015630"]

[related-post post_id="3965295"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!