BOON Sziréna

2018.09.18. 09:31

Kísértetiesen hasonló ügyek a borsodi törvényszéken

Tiszaújváros, Miskolc - Folytatta a bizonyítási eljárást hétfőn a Tiszaújvárosi Járásbíróság a tésztaféléket gyártó üzemben történt baleset miatt indult büntetőügyben.

Tiszaújváros, Miskolc - Folytatta a bizonyítási eljárást hétfőn a Tiszaújvárosi Járásbíróság a tésztaféléket gyártó üzemben történt baleset miatt indult büntetőügyben.

A vádirat szerint a vádlottak a tiszaújvárosi székhelyű, tésztaféléket gyártó Kft. ügyvezetői voltak.

Tudták, nem javították

Mindketten tudták, hogy az üzemben használt egyik tésztadagasztó gép meghibásodott, ismerték a hiba mibenlétét és tudták azt is, hogy a gép az üzemképes biztonsági kapcsolók hiányában is működik. A gép megjavítására intézkedést nem tettek. 2015. augusztus 3-án az I. rendű vádlott arra utasította a sértettet, hogy az üzemképes biztonsági kapcsolók hiányában is működőképes tésztadagasztó géppel tarhonyát készítsen. A sértett a dagasztógép tetejét felnyitotta, azonban a gép az üzemképes biztonsági kapcsolók hiányában nem állt le, a sértett a tartályba belenyúlt, alkarját a mozgásban lévő gép leszakította. A vád maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége. Ezzel párhuzamosan a nő sérelemdíjat is kér a volt munkáltatójától, amely egyébként nem jelentette be a foglalkoztatás idején, így rokkantnyugdíjra sem jogosult, és lakhatása, megélhetése is veszélybe került.

Forrás: tenyek.hu

Az eset kísértetiesen hasonlít egy miskolci ügyre, amely egy évvel később következett be. Ahogy arról szintén többször beszámoltunk már, a szintén ugyanazzal a váddal indított ügy vádlottja a pékipari termékeket, cukrászsüteményeket és tésztát gyártó cég egyik ügyvezetője. A vádirat szerint az ominózus gép egyik kapcsolóját valaki eltávolította, emiatt a biztonsági rács felnyitásakor a gép nem állt le. Azt, hogy ki végezte el a beavatkozást a gépen azóta sem sikerült kinyomozni. A bíróságon a balesetet szenvedett fiatalember azt állította, többször jelezte a gép hibáját, ezt az ügyvezető tagadta. A baleset bekövetkeztekor itt is tarhonyát kellett gyártani a gépen, szintén felmerült, hogy beragadt tészta okozta a gondot, ám a fiatalember tagadja, hogy belenyúlt volna, állítása szerint berántotta a gép a kezét, amely a tiszaújvárosi nőhöz hasonlóan csonkolta az alkarját.

ÉM-HI


[related-post post_id="3905571"]

[related-post post_id="3844776"]

[related-post post_id="3842768"]

[related-post post_id="3786134"]

[related-post post_id="3461970"]

[related-post post_id="3427945"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!