BOON Sziréna

2018.09.13. 07:56

Fizetett a fiatalkorúnak a szexuális aktusért

Miskolc, Ózd - Helybenhagyták az első fokon kiszabott börtönbüntetést.

Miskolc, Ózd - Helybenhagyták az első fokon kiszabott börtönbüntetést.

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa szerdán döntött annak a vádlottnak az ügyében, akit idén márciusban gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélt az Ózdi Járásbíróság.

Fellebbezett a döntés ellen

Az elsőfokú bíróság megállapította, hogy a vádlott 2015 decemberében egy közösségi oldalon ismerte meg a fiatalkorú sértettet, akinek felajánlotta, hogy orálisan kielégíti és cserébe még fizet is neki. A sértett elfogadta az ajánlatot, és megállapodásuknak megfelelően sor került a szexuális cselekményre. A férfi 8 ezer forintot fizetett a fiúnak. Az Ózdi Járásbíróság a vádlottat 2 és fél év letöltendő börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, amely ellen a vádlott és védője fellebbezett.

A másodfokú eljárásra már két hónapja sor kerülhetett volna, ám a vádlott kérvényezte, hogy ne kelljen megjelennie, ugyanis korábban Miskolcon alaposan megverték a rabtársai. A másodfokú bíróság most szóbeli indoklásában kifejtette: az elsőfokú bíróság hiánytalanul állapította meg a tényeket, a kiszabott büntetés arányban áll a bűncselekménnyel, az ítélet valamennyi rendelkezése helyes, ezért azt helybenhagyta. Az ítélet most már jogerőre emelkedett.

ÉM


[related-post post_id="3895652"]

[related-post post_id="3767652"]

[related-post post_id="3759091"]

[related-post post_id="3748566"]

[related-post post_id="3627655"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!