BOON Sziréna

2018.06.04. 18:51

Agyonverték az idős asszonyt, hogy megszerezzék értékeit Nyéstán

Miskolc, Nyésta - Életfogytiglant kaphatnak a kegyetlen gyilkosok.

Miskolc, Nyésta - Életfogytiglant kaphatnak a kegyetlen gyilkosok.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség három férfival és két nővel szemben.

Pénzt, értékeket akartak szerezni

A vádlottak társaságának egyike, egy 27 éves nő elpanaszolta társainak, hogy nincs pénze és ha nem tudja eltartani a gyerekeit, akkor a gyámhatóság elveszi őket tőle. A férfiak és még egy nő ezért elhatározták, hogy Nyéstán egy 87 éves idős nőhöz fognak éjszaka betörni és értékei megszerzése érdekében, ha kell, meg is ölik. A sértett korábban többször adott pénzt a fiatal nőnek.

Éjszaka indultak Abaújszolnokról

2017 áprilisában az egyik éjszaka indultak tervük végrehajtására a szomszéd faluból Abaújszolnokról. Pontosan eltervezték az oda és visszautat is, hogy se az esetleges térfigyelő kamerák, se a szomszédok ne vegyenek észre semmit. A két férfi és két nő, kezükre zoknit és kesztyűket húzva, egyiküknél egy méteres vascsővel, a kertek alatt közelítette meg a sértett házát. Út közben találkoztak a harmadik férfi vádlottal.

Alvás közben törtek rá

Az idős nő már aludt a ház melletti nyári konyhában, melynek ajtaját kulcsra is zárta. Az egyik vádlott berúgta a zárt ajtót, majd a három férfi bement a helyiségbe. A nők kint maradtak figyelni és jelezni. Az egyik férfi azonnal az ágyon fekvő és a zajra felriadó idős nőhöz lépett és a nála lévő vascsővel ütlegelni kezdte. Társa előbb lefogta a védekező sértettet, majd ő maga is ököllel ütötte a fején és a testén. A bántalmazást addig folytatták, míg a sértett már nem mozgott.

Ezután mindhárman kutatni kezdtek a házban. Vádlott társuk, a sértett által korábban kisegített nő elmondása alapján a különböző helyeken megtalálták a sértett pénzét és ezzel, ami pár tízezer forint volt, távoztak.

Visszament a vascsőért

Hazafelé megbeszélték, hogy ruháikat elégetik. A kezükre húzott zoknikat, kesztyűket út közben eldobálták. Időközben észrevették, hogy a bántalmazáshoz használt vascső ottmaradt a házban, ezért az egyik férfi visszament, majd a csövet egy lakatlan telken lévő kútba dobta.

A bántalmazás következtében a sértett olyan súlyos koponya és mellkasi sérüléseket szenvedett, hogy meghalt. Halála az átlagost jóval meghaladó testi fájdalommal és lelki gyötrelemmel járt.

Mindannyian életfogytiglant kaphatnak

Az ügyészség valamennyi vádlott esetében életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Előzetes letartóztatásban várják a tárgyalás kitűzését.


[related-post post_id="3462731"]

[related-post post_id="3461640"]

[related-post post_id="3458909"]

[related-post post_id="3443965"]

[related-post post_id="3442346"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!