BOON Sziréna

2018.05.21. 09:02

„Rátok gyújtom a lakást!”

Miskolc - Molotov-koktélt dobott haragosa házába az ablakon át.

Miskolc - Molotov-koktélt dobott haragosa házába az ablakon át.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárás.

A gyanú szerint a férfi május 10-én késő délután szóváltásba keveredett haragosával, aki a további konfliktus elkerülése végett hazament.

Egy karó is előkerült

A gyanúsított este 9 óra körül részegen megjelent a sértett lakásánál, egy kővel betörte az ablakot, majd egy gyúlékony folyadékkal megtöltött palack szájába rongyot helyezett, azt meggyújtotta, és a betört ablakon át a lakásba dobta. A sértett ezt észlelve az égő palackot eloltotta, majd kiment. Ekkor a támadó azt üvöltötte, hogy „Gyere, megdöglesz, rátok gyújtom a lakást!”, majd egy karóval a sértettet a fején megütötte. A sértett kicsavarta a gyanúsított kezéből a karót, majd több alkalommal megütötte.

A bíróság szerint fennáll annak a veszélye, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén a tanúkat vallomásuk megtételében befolyásolná, megfélemlítené.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!