BOON Sziréna

2018.04.22. 12:55

Késsel vetett véget a kocsmai vitának Fonyban

Miskolc, Fony - Négy év börtönt kapott első fokon a fonyi késelő.

Miskolc, Fony - Négy év börtönt kapott első fokon a fonyi késelő.

A Miskolci Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt folyamatban volt büntetőügyben hirdetett ítéletet. A peranyag szerint 2016 februárjában Fonyban egy kocsmai szóváltás volt az alapja a későbbi perpatvarnak. „Gyere ki, játsszuk le!” – kiabálta az egyik résztvevő az elsőrendű vádlott, így hívta verekedni vetélytársát (ő volt a másodrendű vádlott). Kimentek az italbolt elé, dulakodtak, egyikük elővette zsebéből a rúgós kését, mellyel előbb a társa bal arcát vágta meg, majd két alkalommal mellkason szúrta őt. A megtámadott életveszélyes sérülést szenvedett, életét a gyors, szakszerű ellátás mentette meg.

A törvényszék az elsőrendű vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra, a másodrendűt pedig garázdaság vétsége miatt 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítéletet az ügyész és a másodrendű vádlott tudomásul vette, az elsőrendű vádlott és védője viszont fellebbezést jelentett be.

- SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!