BOON Sziréna

2018.04.10. 09:29

Egy kést tartottak a férfi nyakához Ózdon

Ózd, Miskolc - Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás.

Ózd, Miskolc - Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a felnőttkorúnak és fiatalkorú társának, akik a rendelkezésre álló adatok szerint Ózdon, április 6-án este 8 óra körül feltartóztattak egy járókelőt. A telefonját követelték, miközben a nyakához egy kést tartottak. Miután a sértett átadta mobiltelefonját, megfenyegették, hogy ha bárkinek elmondja a történteket, összeverik. A bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, a fiatalkorú gyanúsított 5 évig, a felnőttkorú gyanúsított akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, mely miatt fennáll szökésük, elrejtőzésük veszélye.

Indokolt az előzetes

A rablópáros ismeri a sértett elérhetőségét, feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén befolyásolásával megnehezítenék a bizonyítást. A felnőttkorú gyanúsított egy folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el a bűncselekményt, így esetében megalapozottan feltehető az is, hogy újabb bűncselekményt követne el.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!