BOON Sziréna

2017.10.06. 12:58

Gyanús küldemény miatt kiürítettek egy avasi bérházat

Miskolc - Folytatódik a „gyanús levél” széria. Most az Avason találtak egyet. Vaklárma volt...

Miskolc - Folytatódik a „gyanús levél” széria. Most az Avason találtak egyet. Vaklárma volt...

Az Avasi lakótelepen, az egyik tízemeletes épület lakója értesítette pénteken dél körül a rendőrséget arról, hogy egy „gyanús anyagot tartalmazó küldeményt” kapott.

Gyorsan kellett cselekedni

A rendőrség és a katasztrófavédelem azonnal lezárta az épület környékét, és megkezdték az összesen 55 lakással rendelkező magasház kiürítését. Rövid idő alatt 36 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az épületet, hogy megkezdődhessen az ilyenkor szokásos biztonsági vizsgálat.

Megérkezett a helyszínre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laboratóriuma és egy keresőkutyát is bevetettek a vizsgálatra.

Mind kiderült, vaklárma volt a riasztás, mert a levélben egy Kínából, postai úton rendelt karkötő volt. A riadalmat az okozta, hogy – feltehetően a szokásos törést, rongálódást megakadályozó anyag miatt – mint mondták – fura tapintása volt a küldeménynek.

Szót váltottunk néhány ház körül várakozóval. Egyikük – mint mondta – éppen otthon volt, amikor jöttek a rendőrök, hogy hagyja el az épületet.

Nem tehettem mást, lekapcsoltam mindent és eleget tettem a kérésnek. Most meg itt várok, hogy újra haza tudjak menni...”

Egy fiatal anyuka és két gyereke éppen fordítva járt, ő már nem tudott bejutni az épületbe.

Jöttünk hazafelé és láttuk, hogy valami baj van. Megvárjuk míg vége lesz a vizsgálatnak, addig sétálunk egyet...”

Az avasi bérházban a vizsgálat befejeződött, a lakók visszamehettek.

A lakosság védelme érdekében

Az elmúlt hetek hasonló történései miatt – mint írtuk, négy esetben is történt riasztás „gyanús anyagot tartalmazó levél” ürügyén – joggal feltételezhették, hogy „nem kívánatos küldeményről” van szó és nem akarták a véletlenre bízni a dolgot. A rendőrségnek és a katasztrófavédelemnek pedig ilyen esetben látatlanban nem sok mérlegelési lehetősége van, a lakosság védelme érdekében haladéktalanul meg kell tenni a szükséges intézkedéseket.

ÉM-SZB



[related-post post_id="3628605"]

[related-post post_id="3624080"]

[related-post post_id="3620988"]

[related-post post_id="3616514"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!